Луценко: екс-губернатор Київщини подав у відставку, бо боявся, що його спіймають



Максим Мельничук. Фото з facebook КОДА

Екс-глава Київської ОДА Максим Мельничук написав заяву про звільнення, оскільки знав, що може бути спійманий на хабарі.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю "24 каналу", УНІАН

"Київський губернатор знайшовся в Києво-Печерській Лаврі і, наскільки я розумію, вдома. До нього безумовно є питання", - заявив він.

"Я думаю, що він відчув, що ми йдемо за ним, і написав заяву про звільнення, і вже в момент, коли повинен був відбутися акт хабарництва, він йшов на прес-конференцію з заявою про відставку. Тому хабар, на жаль, прийняв не він, а інша особа і від показань цієї особи залежить багато в долі колишнього губернатора", - заявив генпоркурор.

"Є заява самої потерпілої, з якої вимагали гроші і якщо це визнає і заступник, який може дасть якісь свідчення, тоді і у екс-губернатора будуть проблеми", - додав Луценко.

Як відомо, 9 вересня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що заступника голови Київської обласної державної адміністрації Ігоря Любка затримали за хабарництво. 

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство вивчає роль в цьому злочині Голови ОДА Мельничука, який кілька днів тому терміново подав у відставку.

10 вересня на сайті президента України було опубліковано указ про звільнення Максима Мельничука з посади голови Київської обласної адміністрації.

10 вересня дружина Максима Мельничука заявила про його зникнення та повідомила, що у помешканні Мельничуків "невідомі озброєні люди провели обшук". 

Любко попросив голову обладміністрації відсторонити його від виконання обов'язків на час розслідування.

12 вересня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Любка у вигляді застави в розмірі 1 мільйон гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ