У Кличка назвали, з кого питати за старт опалювального сезону



Фото firtka.if.ua

За технічну та організаційну готовність Києва до опалювального сезону відповідатимуть заступник директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Олександр Малихін та директор СВП "Київські теплові мережі" ПАТ "Київенерго" Євген Глушак.

Про це заявив заступник голови КМДА під час засідання антикризового штабу з підготовки до зими, повідомляє сайт міської влади.

Він додав, що Малихін і Глушак персонально відповідатимуть на антикризовому штабі за ситуацію в місті та оперативне вирішення можливих проблем.

Пантелеєв також нагадав, що цього року через блокування рахунків "Київенерго" не змогла виконати значну частину капітальних ремонтів.

"У результаті кількість аварій, які виникли в міжопалювальний період, збільшилася майже на тисячу. Тому зараз важливо проаналізувати результати проведення гідравлічних випробувань і мобілізувати зусилля для оперативного усунення аварійних ситуацій, які можуть виникнути під час запуску теплоносія", - сказав чиновник.

Він наголосив, що ЖЕДи спільно з "Київенерго" повинні мати алгоритм негайного реагування на аварію, а за кожним будинком повинна бути закріплена людина як з боку ЖЕД, так і з боку районного підрозділу "Київенерго".

"У масштабі міста відповідальними за цю роботу є представник Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Олександр Малихін та директор СВП "Київські теплові мережі" ПАТ "Київенерго", – підсумував Пантелеєв.

Як відомо, на початку червня рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго, у тому числі і "Київенерго", були заблоковані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до "Київенерго"). 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що якщо рахунки "Київенерго" та низки енергокомпаній країни не буде розблоковано, то опалювальний сезон може бути зірваний. 

Як відомо, НКРЕКП підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року.

З 1 вересня тарифи на електроенергію для побутових споживачів зросли у середньому на 25%.

Таким чином, з 1 липня гаряча вода для мешканців Києва подорожчала майже у 2 рази – до 78 гривень за кубометр 

Вартість опалення також зросте приблизно удвічі, але відчують це жителі у жовтні, коли отримають перші платіжки за тепло. 

У "Київводоканалі" прогнозували, що холодна вода для киян до початку осені подорожчає приблизно на 30% - до 13,43 гривень/куб. м.  З 2 серпня тариф зріс до 13,77 гривень/куб. м. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ