У Києві вибрали нового головного архітектора



Олександр Свистунов та Ганна Бондар. Фото з facebook Свистунова

У конкурсі на головного архітектора Києва переміг нинішній в. о. головного архітектора Києва Олександр Свистунов.

Про це у facebook повідомила член комісії Ольга Балицька.

"Головний архітектор Києва буде затверджений Мером. За кількістю балів щойно переміг Свистунов. Про враження згодом", - написала вона. 

 

Як повідомляє прес-служба КМДА, Свистунов набрав 12,69 бала. На другій позиції у рейтингу кандидатів за кількістю балів опинився Сергій Броневицький із 11,74 бала, відповідно третю сходинку посідає Ганна Бондар з 11,64 бала.

"Вибір зроблено в рамках закону, кандидатуру переможця буде подано на затвердження меру Києва. Тепер жодних ігор в хованки! Тобто за літерами "в.о." вже не сховатися, і вся відповідальність буде на новому головному архітекторові Києва. Місто очікує на дії, ефективні та позитивні для Києва", – підкреслив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

Він додав, що новий головний архітектор Києва не повинен "влаштовувати всіх" або "подобатися чи не подобатись", він має сумлінно і професійно виконувати свою роботу.

"У разі затвердження на посаді у нового очільника архітектурного напряму є всього 2 місяці, щоб підтвердити свій фах та реальні прагнення на практиці. За нього мають говорити не інтерв’ю, а справи", – заявив Бондаренко.

Як повідомляє Хмарочос, Свистунов є головним архітектором низки проектів, зокрема, будинку по вулиці Круглоуніверситетській, 5 (проектувальник: ТОВ "Архітектурна спілка", яке очолював С. Бабушкін), ТРЦ біля метро "Осокорки" для ТОВ "Скай-буд ЛТД".

Він був головним архітектором проекту торгово-офісного центру по вулиці Серафимовича (замовник: ТОВ "Паріз", проектувальник: ТОВ "С. Бабушкін"), адміністративної будівлі з торговими приміщеннями та підземним паркінгом по вулиці Смирнова-Ласточкіна, 28 у Шевченківському районі, на території Українського товариства сліпих (проектна організація: ТОВ "Архітектурна спілка", замовник: приватна особа Швець О. Ю.).

Свистунов є автором ескізного проекту будівництва адміністративного готельного комплексу, нині відомого як готель InterContinental Kiev, що розташований на вулиці Велика Житомирська, 2-А (замовник: МЗС України, проектна організація: ТОВ "Архітектурна спілка").

Як відомо, 2 вересня відбувся 2 етап конкурсу, де 6 допущених кандидатів розв’язували ситуаційні завдання.

Депутат Київради Ольга Балицька заявила, що більшість кандидатів на посаду головного архітектора Києва не розуміє, чим має займатися такий керівник.

У свою чергу депутат Київради Олександр Пабат відзначив, що за результатами тесту на вирішення ситуаційних завдань п’ять із шести кандидатів отримали по 0 балів.

Водночас голова конкурсної комісії, керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, заявив, що до співбесіди на посаду директора Департаменту містобудування та архітектури – головного архітектора Києва допустили 3 кандидатів - Ганну Бондар, Сергія Броневицького та Олександра Свистунова.

Як відомо, 30 вересня 2015 року мер Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора Києва Сергія Целовальника та двох його заступників. 

Незабаром оглосили конкурс на головного архітектора, але він провалився. 

3 серпня мер повторно оголосив конкурс на посаду головного архітектора Києва. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ