Метрополітен перевірить тріщини на підлозі на станції "Героїв Дніпра"



КП "Київський метрополітен" проведе перевірку тріщин на підлозі станції "Героїв Дніпра", над якою ведеться будівництво торгово-розважального центру.

Про це "Український правді. Київ" повідомила речник підземки Наталка Макогон.

"Ми бачили ті фото. Але по них важко ідентифікувати, що то за тріщини. Справа в тому, що на "Героїв Дніпра" були тріщини. На фото не видно, чи це нові чи старі. Ми направили комісію на станцію, яка це з’ясує", - сказала Макогон.

Вона також долала, що руйнування склепіння станції, яке сталося напередодні, уже відремонтували.

"Що стосується учорашньої проблеми, то там все відремонтували. Я хочу наголосити, що жодної загрози безпеці людей немає. Станція працює у звичному режимі", - наголосила Макогон.

На уточнююче питання, з якої причини сталося руйнування, речник підземки відповіла:

"Так, це пов’язане з будівництвом. Наразі є спецкомісія, яка займається цим питанням. Буде посилено заходи контролю за будівництвом. Але наголошую, загрози пасажирам немає", - сказала Макогон.

Як відомо, 8 вересня у метро повідомили, що на станції "Героїв Дніпра", над якою будують ТРЦ "Oasis Kyiv" пошкоджено склепіння. 

У липні у "колі" на виході з метро "Героїв Дніпра", де нещодавно прибрали незаконні МАФи, розпочали будівництво трирівневого торгово-розважального центру.

Земельна ділянка, на якій ведеться будівництво, передана в оренду приватній фірмі "ударівця" Валерія Іщенка "Єлікон ЛТД".

Мешканці скаржаться, що роботи проводяться навіть уночі і не дають їм нормально відпочити.

За проектом, торговий центр буде трирівневим і матиме площу 10 тисяч кв. м. 

Тим часом місцеві жителі зареєстрували петицію про заборону будівництва.

2 вересня через будівництво торгового центру у колі на метро "Героїв Дніпра" на 4 місяці закрили один з вестибюлів станції. 

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ