Зі знищенням дерев на Старокиївській горі розбереться Держекоінспекція – КМДА



Інформацію щодо вирубки дерев на Старокиївській горі поблизу Історичного музею досліджуватиме Державна екологічна інспекція.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

"КП УЗН Подільського району за результатами обстеження території Старокиївської гори направило інформацію до Державної екологічної інспекції щодо знищення 163 дерев на схилах. Наразі працівниками інспекції проводяться роботи із встановлення фактів та обсягів пошкоджень", - йдеться в повідомленні.

У КО "Київзеленбуд" заявили, що дозволів на видалення дерев підприємство не надавало.

Фото з facebook КП УЗН Подільського району

"За зверненням ГО "Андріївсько-Пейзажна ініціатива" було видано на проектування Акт обстеження зелених насаджень,  що не є дозвільним документом і не надає права на видалення зелених насаджень. Акт обстеження зелених насаджень лише містить інформацію щодо кількісного і якісного стану зелених насаджень", - йдеться в повідомленні.

У КМДА наголосили, що видалення зелених насаджень має здійснюватись за розпорядженням Київської адміністрації на підставі відповідного ордера. 

Як відомо, вранці 7 вересня активісти повідомили, що на схилах Старокиївської гори, за Історичним музеєм, вирубали 163 дерева заради будівництва оглядового майданчика. За їх словами, вирубка проводилась без жодних документів і вночі. 

У КП УЗН Подільського району заявили "Українській правді. Київ", що вирубка дерев на схилах Старокиївської гори самовільна.

Зеленбудівці відзначили, що, за приблизними підрахунками, завдано збитків приблизно на 500 тисяч гривень.

Згодом голова ГО "Андріївсько-Пейзажна Ініціатива" Марина Соловйова заявила, що дерева, які вирубали на Старокиївський горі, були чагарником і сухостоєм, а територію розчистили для облаштування оглядового майданчика, як це було передбачено проектом.

У мецената проекту заявили, що знищені дерева були чагарником, а роботи проводились відповідно до дозвільних документів щодо облаштування на цьому місці оглядового майданчика. Сам майданчик мають відкрити 13 вересня. 

Як відомо, у березні столична влада обіцяла, що сходи Старокиївської гори від Пейзажної алеї до урочища Гончарі-Кожум’яки реконструюють до липня.

Всередині травня час ремонту сходів столичні будівельники відкопали частину палацу князя Володимира періоду Київської Русі. 

У липні Київська адміністрація призупинила реконструкцію сходів через знахідку.  

5 липня у столиці відбулося відкриття відновлених гранітних сходів, що виходять на вулицю Володимирську, на території Національного музею історії України.

Як відомо, В'ячеслав Москалевський є президентом Кондитерської корпорації "Рошен". 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ