У Кличка кажуть, що будівництво у Святошинському провулку законне



Фото kmb-sale.com

Будівництво 25-поверхівки ХК "Київміськбуд" у Святошинському провулку, 2, проти якого виступає місцева громада, – законне.

Про це в інтерв’ю телеканалу "ICTV" розповів голова комісії з питань містобудування, депутат фракції "Солідарність" у Київраді Олександр Міщенко, повідомляє прес-служба фракції.  

За його словами, у компанії-забудовника є всі необхідні документи. А з 2014 року земельна ділянка офіційно передана в оренду ПАТ "ХК "Київміськбуд" для будівництва та експлуатації житлового будинку з вбудованим нежитловим приміщенням.

"Звинувачувати "Київміськбуд" у захоплені території немає підстав. Документи – легальні, рішення Київради – законне", - сказав Міщенко.

Він додав, що проблема полягає в тому, що мешканці самовільно на цій земельній ділянці облаштували стоянку.

"Без будь-яких погоджень зі сторони влади", - наголосив депутат.

Він відзначив, що скандал навколо цієї території триває уже не перший місяць.

"Ми створили робочу групу при постійній комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, зустрічалися з мешканцями, вели конструктивний діалог. Начебто знайшли компроміс. Домовилися, що забудовник облаштує садочок на перших двох поверхах висотки",  –  зазначив Міщенко.

У свою чергу президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір заявив, що компанія "не перестане будувати тільки тому, що комусь це не подобається".

Про це повідомляє сайт "Київміськбуду".

"Опір там не вщухає через те, що блокування будівництв в Києві вже стало свого роду заробітком. Вони тиждень блокують, а потім їх людина приходить до мене в кабінет і каже "хочеш будувати – давай домовлятися". Так відбувається практично з кожним новим об'єктом і, впевнений, Святошинська не виняток", - заявив Кушнір.

Він наголосив, що "Київміськбуд", щоб побудувати цей будинок, отримав весь пакет документів, що домовлятися ні з ким не має наміру, а з "тітушками" на будмайданчиках повинні розібратися правоохоронці.  

Як відомо, будівельний скандал у Святошинському провулку розгорнувся у лютому .  

Мешканці виступили категорично проти будівництва ПАТ "ХК "Київміськбуд" 25-поверхового житлового будинку у дворі їх будинку. За словами жителів, звести висотку хочуть на земельній ділянці раніше виділеній під будівництво дитячого садка. Для цього навіть змінили адресу на вулицю Святошинську. 

18 лютого жителі Святошинського провулку, 2 заявили, що їх побили тітушки забудовника.

Водночас "Київміськбуд" наголошує, що будівництва на вулиці Святошинській відбувається законно.

Компанія оприлюднила документи, що підтверджують законність робіт. 

Жителі ж переконані, що забудова незаконна, і нова 25-поверхівка просто зруйнує їхній дім.

6 вересня на будівництві у Святошинському провулку, 2 сталися сутички. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ