У комунальних підприємствах Києва виявили порушень на 0,4 мільярда



Фото 4vlada.com

Департамент фінконтролю та аудиту КМДА за I півріччя 2016 року провів 33 аудити підприємств, установ та організацій комунальної форми власності та виявив порушень на 403,2 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

"Було проведено 33 аудити підприємств, установ та організацій комунальної форми власності та інших суб'єктів, які використовують комунальні ресурси, з них 19 планових та 14 позапланових", - йдеться в повідомленні.

У результаті перевірок виявлено фінансових порушень на загальну суму 403,2 мільйона гривень; встановлено втрат внаслідок допущення фінансових порушень та неефективних управлінських рішень на загальну суму 270,8 мільйона гривень.

Відзначається, що відшкодовано втрат та усунуто інших порушень на суму 4,1 мільйона гривень та попереджено втрат на суму 7,9 мільйона гривень.

За результатами перевірок за січень-червень 2016 року до правоохоронних органів передано 15 матеріалів аудитів.

"Всього станом на 30 червня по перевірках, які проводив Департамент, зареєстровано 94 кримінальних провадження. З них, по матеріалах аудитів, закінчених у І півріччі 2016 року – 6 кримінальних проваджень", - зазначила директор Департаменту внутрішнього фінконтролю та аудиту Оксана Колтик.

За інформацією прокуратури Києва, підготовлено 16 повідомлень про підозру відповідальним у правопорушеннях особам, 4-х осіб оголошено у розшук, по 6 кримінальних провадженнях обвинувачувальні акти передано до суду, 28 матеріалів знаходяться на судовій експертизі.
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ