Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/57cec47282f57/
Українська правда
Київ

У Києві затримали учасника схеми розкрадання коштів на експрес до Борисполя

06.09.2016  16:28


Фото avianews.com.ua

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою затримала учасника схеми розкрадання державних коштів ДП "Нацпроект "Повітряний експрес".

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у facebook.

Він відзначив, що мова йде про розкрадання 81 мільйона гривень, отриманих державою за кредитним договором від Експортно-імпортного банку Китаю на будівництво залізниці до аеропорту "Бориспіль".

Зловмисника затримали 2 вересня.

"Затриманим є колишній адвокат, який підозрюється в участі у заволодінні державними грошовими коштами шляхом здійснення їх виведення через підконтрольні фіктивні суб’єкти господарської діяльності, а саме у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205 та ч. 5 ст. 191 КК України", - написав Холодницький.

За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, заставу визначено у розмірі 13 мільйонів гривень.

"На теперішній час у цьому кримінальному провадженні повідомлено про підозру двом особам, в тому числі, колишньому керівнику державного підприємства Дяченку Г.В., у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Розшук останнього триває", - підсумував Холодницький.

Як повідомлялося раніше, кредитну угоду на фінансування реалізації проекту "Повітряний експрес" між Експортно-імпортним банком Китаю та Держінвестпроектом було підписано 20 червня 2011 року.

Угода передбачала надання коштів в розмірі до 372 мільйонів доларів.

Будівництво було розраховане на термін до двох років. Всього на розбудову інфраструктури Київської області планували залучити 2 мільярди доларів упродовж 2012 року. 

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.