У Києві затримали учасника схеми розкрадання коштів на експрес до Борисполя



Фото avianews.com.ua

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою затримала учасника схеми розкрадання державних коштів ДП "Нацпроект "Повітряний експрес".

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у facebook.

Він відзначив, що мова йде про розкрадання 81 мільйона гривень, отриманих державою за кредитним договором від Експортно-імпортного банку Китаю на будівництво залізниці до аеропорту "Бориспіль".

Зловмисника затримали 2 вересня.

"Затриманим є колишній адвокат, який підозрюється в участі у заволодінні державними грошовими коштами шляхом здійснення їх виведення через підконтрольні фіктивні суб’єкти господарської діяльності, а саме у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205 та ч. 5 ст. 191 КК України", - написав Холодницький.

За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, заставу визначено у розмірі 13 мільйонів гривень.

"На теперішній час у цьому кримінальному провадженні повідомлено про підозру двом особам, в тому числі, колишньому керівнику державного підприємства Дяченку Г.В., у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Розшук останнього триває", - підсумував Холодницький.

Як повідомлялося раніше, кредитну угоду на фінансування реалізації проекту "Повітряний експрес" між Експортно-імпортним банком Китаю та Держінвестпроектом було підписано 20 червня 2011 року.

Угода передбачала надання коштів в розмірі до 372 мільйонів доларів.

Будівництво було розраховане на термін до двох років. Всього на розбудову інфраструктури Київської області планували залучити 2 мільярди доларів упродовж 2012 року. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ