Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/57cea0d7b2916/
Українська правда
Київ

Земельна комісія виступила проти забудови парку "Інтернаціональний"

06.09.2016  13:56


Комісія Київради з питань землекористування підтримала проект рішення про розірвання договору оренди із забудовником парку "Інтернаціональний".

Про це повідомляє прес-служба депутата Тетяни Меліхової.

"Київрада має повне право розірвати із горе-забудовником договір оренди з кількох причин: по-перше, йдеться про намагання знищити 40-річні дерева, що є частиною парку "Інтернаціональний", яку колись позбавили статусу зеленої зони заради будівництва 25-поверхівки; по-друге, забудовник має борг по орендній платі за землю у сумі 243 тисячі 327 гривень.; по-третє, забудовник не виконав умови договору оренди земельної ділянки, а саме з моменту реєстрації договору так і не побудував нічого на ділянці протягом 11 років", - повідомила Меліхова.

Вона наголосила, що відповідно до п. 11.4 договору оренди земельної ділянки, останній може бути розірваний в односторонньому порядку за ініціативою Київради.

Фото oleg-leusenko.livejournal.com

Меліхова відзначили, що проект рішення про розірвання договору оренди земельної з ТОВ "БК "Травертин" можуть розглянути як невідкладний на засіданні Київради 15 вересня.

Як відомо, рішенням Київради від 19.07.2005 року №831/3406 ТОВ "БК "Травертин" було передано в оренду на 15 років земельну ділянку площею 0,41 га для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з підземним паркінгом та вбудованими і прибудованими нежитловими приміщеннями на вулиці Тулузи, 6-д у Святошинському районі Києва. Ділянка заходиться на території парку "Інтернаціональний".

Фото oleg-leusenko.livejournal.com

Через протести громади у 2009 року Київрада прийняла рішення про відміну свого попереднього рішення про передачу землі.

Договір оренди із забудовником був розірваний у судовому порядку – рішенням Господарського суду Києва від 12 грудня 2011. Це рішення 19 листопада 2012 року залишив без змін Київський апеляційний госпсуд. 

Однак забудовник поновив реєстрацію договору оренди у 2013 році на підставі рішення Господарського суду Києва.

Крім того, постановою Окружного адміністративного суду Києва від 30 травня 2013 року було визнано протиправним та скасовано рішення Київради, яким у забудовника було забрано земельну ділянку.

Меліхова відзначила, що на жодному із цих засідань судів не були присутні представники юридичної служби Київради.

Наразі протести мешканців проти забудови тривають

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.