Земельна комісія виступила проти забудови парку "Інтернаціональний"



Комісія Київради з питань землекористування підтримала проект рішення про розірвання договору оренди із забудовником парку "Інтернаціональний".

Про це повідомляє прес-служба депутата Тетяни Меліхової.

"Київрада має повне право розірвати із горе-забудовником договір оренди з кількох причин: по-перше, йдеться про намагання знищити 40-річні дерева, що є частиною парку "Інтернаціональний", яку колись позбавили статусу зеленої зони заради будівництва 25-поверхівки; по-друге, забудовник має борг по орендній платі за землю у сумі 243 тисячі 327 гривень.; по-третє, забудовник не виконав умови договору оренди земельної ділянки, а саме з моменту реєстрації договору так і не побудував нічого на ділянці протягом 11 років", - повідомила Меліхова.

Вона наголосила, що відповідно до п. 11.4 договору оренди земельної ділянки, останній може бути розірваний в односторонньому порядку за ініціативою Київради.

Фото oleg-leusenko.livejournal.com

Меліхова відзначили, що проект рішення про розірвання договору оренди земельної з ТОВ "БК "Травертин" можуть розглянути як невідкладний на засіданні Київради 15 вересня.

Як відомо, рішенням Київради від 19.07.2005 року №831/3406 ТОВ "БК "Травертин" було передано в оренду на 15 років земельну ділянку площею 0,41 га для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з підземним паркінгом та вбудованими і прибудованими нежитловими приміщеннями на вулиці Тулузи, 6-д у Святошинському районі Києва. Ділянка заходиться на території парку "Інтернаціональний".

Фото oleg-leusenko.livejournal.com

Через протести громади у 2009 року Київрада прийняла рішення про відміну свого попереднього рішення про передачу землі.

Договір оренди із забудовником був розірваний у судовому порядку – рішенням Господарського суду Києва від 12 грудня 2011. Це рішення 19 листопада 2012 року залишив без змін Київський апеляційний госпсуд. 

Однак забудовник поновив реєстрацію договору оренди у 2013 році на підставі рішення Господарського суду Києва.

Крім того, постановою Окружного адміністративного суду Києва від 30 травня 2013 року було визнано протиправним та скасовано рішення Київради, яким у забудовника було забрано земельну ділянку.

Меліхова відзначила, що на жодному із цих засідань судів не були присутні представники юридичної служби Київради.

Наразі протести мешканців проти забудови тривають

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ