Київенерго не замінило жодного метра старих теплотрас – Пантелеєв



Фото з facebook "Київенерго"

Опалювальний сезон буде складним: уже зараз зростає кількість аварій на тепломережах, оскільки влітку "Київенерго" не переклало жодного метра зношених теплотрас.

Про це в інтерв'ю виданню"Голос України" заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

"Через відсутність грошей "Київенерго" не переклала жодного метра старих зношених теплотрас. Накопичуються проблеми й із закупівлі матеріалів для поточного та аварійного ремонту. Тому складно буде в нинішньому році проводити опалювальний сезон", - сказав він.

За словами Пантелєва, "Київенерго" станом на початок вересня також не закінчила ремонти поривів, які виникли під час гідравлічних випробувань.

"Їх (гідравлічні випробування – ред.) завершили, але ліквідацію пошкоджень, які виникли, – ні. Є пориви труб, які дотепер лагодять", - сказав він.

Чиновник додав, що фахівці "Київенерго" вибрали зі складів усі свої запаси матеріалів, щоб залатати аварійні ділянки, розбирають і використовують уже ті заготовки, які призначали для планового ремонту теплотрас.

"Місто не може купувати для "Київенерго" труби, але ми провели інвентаризацію своїх запасів, і певна кількість  матеріалів є у резерві, вони підуть на ліквідацію аварій. Якщо виникне критична ситуація, почнемо видавати", - сказав він.

Як відомо, міська влада виділила зі столичного бюджету  40 мільйонів гривень на встановлення лічильників тепла у всіх будинках, які мало профінансувати "Київенерго", але не зробило цього.  

Також з бюджету міста виділили 250 мільйонів гривень авансу компанії "Київенерго" для підписання контрактів на закупівлю газу.

У КМДА відзначили, що влітку довелося виділяти "Київенерго" навіть електроди для зварювання металу. 

Як відомо, на початку червня рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго, у тому числі і "Київенерго", були заблоковані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до "Київенерго"). 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що якщо рахунки "Київенерго" та низки енергокомпаній країни не буде розблоковано, то опалювальний сезон може бути зірваний. 

Як відомо, НКРЕКП підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року.

З 1 вересня тарифи на електроенергію для побутових споживачів зросли у середньому на 25%.

Таким чином, з 1 липня гаряча вода для мешканців Києва подорожчала майже у 2 рази – до 78 гривень за кубометр 

Вартість опалення також зросте приблизно удвічі, але відчують це жителі у жовтні, коли отримають перші платіжки за тепло. 

У "Київводоканалі" прогнозували, що холодна вода для киян до початку осені подорожчає приблизно на 30% - до 13,43 гривень/куб. м.  З 2 серпня тариф зріс до 13,77 гривень/куб. м. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ