Київ підкинув "Київенерго" 250 мільйонів на газ



Фото day.kyiv.ua

Київська адміністрація виділила 250 мільйонів гривень авансу компанії "Київенерго" для підписання контрактів на закупівлю газу.

Про це в інтерв'ю виданню "Голос України" заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

"Не так давно виділили авансом 250 мільйонів гривень (закон це дозволяє), які в "Київенерго" мали б одержати упродовж 4-5 місяців, щоб вони змогли підписати контракти на газ за вигідними цінами", - сказав він.

Чиновник уточнив, що таке рішення було прийнято на засіданні Антикризового штабу КМДА з підготовки до зими.

"Нещодавно через наш оперативний штаб доводилося навіть виділяти Київенерго електроди для зварювання металу", - додав він.  

Пантелеєв також нагадав, що зі столичного бюджету також виділено 40 мільйонів гривень на встановлення лічильників тепла у всіх будинках. Цю суму мало профінансувати "Київенерго", але не зробило цього. Причиною у компанії назвали заблокування її рахунків виконавчою службою. 

Як відомо, на початку червня рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго, у тому числі і "Київенерго", були заблоковані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до "Київенерго"). 

8 червня "Київенерго" заявило, що за 2 тижні буде змушене зупинити роботи з ліквідації пошкоджень, підготовки до опалювального сезону у зв’язку з арештом її рахунків.  

15 червня у компанії повідомили, що Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 мільйонів гривень.

ПАТ "Київенерго" припускала відключення гарячого водопостачання у Києві з 27 червня через арешт Виконавчою службою рахунків компанії.

16 червня мер Києва Віталій Кличко звернувся до президента Петра Порошенка з проханням допомогти вирішити проблему блокування рахунків "Київенерго", щоб не зірвати підготовку до опалювального сезону.

30 червня "Київенерго" зупинило планові роботи з підготовки до опалювального сезону 2016/2017.

8 липня компанія згорнула гідравлічні випробування та ремонт тепломереж.

12 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що рахунки "Київенерго" та ще 103 енергокомпаній в інших областях України розблоковані, тож комунальники змогли відновити ремонтні роботи.

Однак 20 липня у "Київенерго" повідомили, що його рахунки все ще заблоковані Виконавчою службою.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що якщо рахунки "Київенерго" та низки енергокомпаній країни не буде розблоковано, то опалювальний сезон може бути зірваний. 

16 серпня ПАТ "Київенерго" заявило, що вимушене згорнути програму зі встановлення будинкових лічильників тепла у зв’язку з блокуванням її рахунків виконавчою службою. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ