Взимку Київ залишиться без велополіції



Фото npu.gov.ua

Велопатруль Києва не працюватиме взимку.

Про це в інтерв'ю "Українським Новинам" повідомив виконуючий обов'язки командира велопатруля Києва Костянтин Сергійчук.

"(Узимку велопатруль) не буде працювати, тому що одна зима – і велосипеди можна буде викинути. Та й люди будуть мерзнути", - сказав він.

За словами Сергійчука, взимку поліцейські велопатруля пересядуть в автомобілі.

Він додав, що сьогодні вело патрулі працюють з 8 ранку до 7 вечора. Зловмисників уже затримували, але зброю поки не застосовували.

"Дякувати богу, не застосовували. Але у випадку необхідності ми готові застосувати зброю відповідно до закону, бо ми завжди на сторожі порядку. 7 серпня хлопці затримали  2 підозрюваних, яких розшукували за крадіжки. Також затримували і раніше за подібні злочини, а також за зберігання наркотиків", - розповів Сергійчук.

Він додав, що вело патруль треба розвивати, бо він ближче до людей.

"Якщо поліцейські автопатруля можуть у день контактувати з 10 громадянами, то до нас звертаються 30-40 осіб", - сказав Сергійчук.

На сьогодні у велопатрулі працює 38-40 осіб, з них 5-6 дівчат-патрульних. Вони чергують на Трухановому острові, у "Парку Дружби народів", у центрі (вулиці Хрещатик, Шовковична, урядовий квартал, Маріїнський парк), на вулиці Сагайдачного та Контрактовій площі.

Цього року кількість патрульних планують збільшити до 60 осіб. Зарплата вело патрульних становить – близько 8 тисяч гривень.

Загалом же, за словами Сергійчука, Києву потрібно близько 200 поліцеськийх на велосипедах.

Як відомо, 1 липня мер Києва передав 100 велосипедів столичним поліцейським. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ