Рівень шуму у нічному Гідропарку перевищує норму у 1,5 рази – депутат



Фото zoon.com.ua

Депутат Київради Олесь Маляревич має намір покласти край шумним дискотекам Гідропарку, які роками не дають спати жителя Русанівки і Лівобережки.

Про це Маляревич написав у facebook.

"Нічний Гідропарк – це страшне місце, об’єктивне спостереження і висновок. Впевнений, що ми зобов’язані і зможемо вирішити цю проблему. Бо хто, як не ми?", - написав він.

Депутат додав, що рівень шуму у закладах Гідропаку більш, ніж у 1,5 рази перевищує норму, а багаторазові зустрічі, рейди чиновників, міліціонерів, СЕС чи депутатів давали ефект тільки у день зустрічі або рейду.

"Цього літа маємо абсолютні рекорди по рівню шуму. Люди чекають вирішення цієї гострої проблеми", - написав він, виклавши в мережу заміри рівня шуму.  

Депутат відзначив, що разом з русанівцем Денисом Чипенком обійшов усі 5 нічних закладів у Гідропарку. Рівень шуму після 24:00 у них сягав 93 децибел.

"Діалог відбувся лише з адміністрацією клуба "Гідрозона", шум зменшили з 93 до 80 дб, але через годину звуки Гідрозони було чути на Русанівці. З рештою клубів все складно, говорити нема з ким, люди зі скляними обличчями кивають на сусідів", - написав Маляревич.

Він відзначив, що у клубі "Фонтан" відвідувачі були у стані наркотичного сп’яніння.

"У 50 метрах від Фонтана зустрів патруль поліції, сказав їм, що у клубі наразі перебуває більше 50 осіб у стані наркотичного сп’яніння, вони спокійно відповіли, що знають. Як видно, їх це не турбує, все в нормі", - написав депутат.

Маляревич додав, що розповів про ситуацію у Гідропарку меру Києва, який уповноважив його передати представникам закладів-порушників вимогу мера і депутатів знижувати рівень шуму після 23:00.

Як відомо, шум в межах 20-40 дБ нешкідливий для людини. Такому рівню відповідає звичайний шумовий фон, що супроводжує життєдіяльність людини.

Водночас на рівні 68-90 дБ виникають неприємні відчуття, при 120-130 – больові, а ось при 150 настає необоротна втрата слуху.

На територіях, прилеглих до житлових будинків, рівень шуму не повинен перевищувати 70 дБ вдень та 60 дБ вночі.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ