У Києві ліквідували ковертцентр з обігом у 300 мільйонів



Фото market.korupciya.com

Податкова міліція ліквідувала конвертаційний центр із обігом у 300 мільйонів гривень у Києві.

Про це повідомляє сайт Державної фіскальної служби у Києві.

Відзначається, що "конверт" викрили у рамках розслідування матеріалів кримінального провадження, відкритого ухиляння від сплати податків.

До складу конвертаційного центру входило близько 20 "фіктивних" суб’єктів господарювання та який був організований групою осіб із чітким розподілом обов’язків кожного.

"Група осіб, які входили до складу конвертаційного центру, через підконтрольні їм транзитно-конвертаційні і фіктивні підприємства надавала послуги з конвертації коштів із безготівкової форми у готівкову", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що у своїй протиправній діяльності члени групи використовували розрахункові рахунки, відкрити у десяти банківських установах.

"Загальний обсяг проконвертованих коштів склав понад 300 мільйонів гривень, ймовірні втрати бюджету – понад 42 мільйони гривень", - додали у ДФС.

У результаті обшуків було вилучено 1 мільйон 200 тисяч гривень, документи, близько 20 печаток суб’єктів господарювання з ознаками "фіктивності", чорнові записи, первину та бухгалтерську документацію, комп’ютерну техніку, що підтверджують незаконну діяльність організованої злочинної групи.

На даний час у банківських установах накладено арешти на поточні рахунки, які використовувались у тіньових схемах.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ