Кулеба про скандал в "Орлятку": треба відразу викликати поліцію



Фото з facebook

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба назвав прив’язування до стільця дитини у санаторії "Орлятко" тортурами та катуванням і закликав батьків відразу викликати поліцію у подібних випадках.

Про це він написав у facebook.

"Вважаю, що прив’язування дитини до стільця можна розцінювати, як тортури та катування і за такі дії, вчинені по відношенню до малої дитини, винні особи мають понести відповідне покарання!", - написав Кулеба.

Він додав, що, враховуючи специфіку закладу, там повинні надавати якісні реабілітаційні та медичні послуги для покращення стану дітей, а не травмувати малюків.

Кулеба закликав батьків не писати скарги у facebook, а відразу викликати на місце поліцію.

"На жаль, такі ситуації трапляються досить часто, і про них ми дізнаємось саме з соціальних мереж: батьки забирають дитину з закладу, пишуть про це публікацію на своїй сторінці в соц. мережах – і все. Вони не викликають поліцію, не затверджують факт документально і т.д. Тому я ще раз звертаюсь до батьків і закликаю одразу фіксувати подібні випадки в та писати скарги до відповідних органів!", - наголосив Кулеба.

Він додав, що спілкувався з 8-річною постраждалою Катею.

Фото з facebook

Дівчинка розповіла, що все почалося з того, що її почав штовхати хлопець, а вона дала здачі. Вихователі почали кричати на дівчину, не вірячи, що не вона першою почала.

Історія зі штовханиною повторилася і під вечір. Дівчина почала відбиратися, а потім до групи дітей підійшла медсестра, забрала Катю і потягнула її до столової.

"Там було не менше 5 дорослих чоловік. Вони мене тримали, викручували руки і прив’язали до стільця. Я намагалась розгледіти обличчя тих людей, але вони відверталися. Коли я почала дуже плакати і кричати мені на голову вилили три чашки з водою. А потім приїхав тато. Йому подзвонила сестра моя. Сказала, що зі мною щось трапилось. Його не хотіли впускати до столової. Прямо перед носом зачинили двері і підперли їх дровинякою. Але він все одно спас мене. Розв’язав руки, ноги і забрав додому", - процитував постраждалу Кулеба.

Він додав, що стосовно цієї ситуації вже говорив із відповідними державними органами, які відповідають за захист дітей.

"Вони оцінюють ситуацію так: "Персонал просто хотів заспокоїти дівчинку"!!!! Жодного слова про перевищення медперсоналом своїх повноважень в поводженні з дівчинкою, про неналежне виконання працівниками своїх обов’язків стосовно допущення бійки між дітьми, ні слова про те, що такі дії – є злочином по відношенню до дитини!!!Також хочу почути офіційну позицію щодо цієї ситуації МОЗу, МінСоцу, правоохоронних органів та міської влади", - підсумував Кулеба. 

Як відомо, раніше Андрій Наливайко розповів, що у санаторії "Орлятко", що розташований у місті Ворзель на Київщині, медперсонал прив’язував до стільця і обливав водою його 8-річну гіперактивну дочку.

Департамент охорони здоров’я направив комісію у санаторій "Орлятко", де прив’язували і обливали дитину.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ