Голову правління банку "Михайлівській" підозрюють у розкраданні 870 мільйонів



Фото forbes.net.ua

Прокуратура Києва підозрює колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка в розкраданні 870 мільйонів гривень.

Про це повідомляє сайт відомства.

"Прокуратурою Києва повідомлено про підозру голові правління ПАТ "Банк Михайлівський" за фактом розкрадання 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності. Службовцю інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ст. 218-1 КК України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Дорошенко разом з невстановленими досудовим слідством особами реалізував злочинну схему, за допомогою якої з банку було виведено багатомільйонну суму грошей вкладників.

"Зловживаючи своїм службовим становищем, голова правління на основі незаконного договору перерахував 870 мільйонів гривень на рахунок підприємства з ознаками фіктивності", - йдеться в повідомленні.

Службовця затримали у ході спільної операції прокуратури міста Києва, ГУ НП та працівників СБУ.

Наразі готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває.

Як відомо, слідчі столичної поліції проводять "два десятки обшуків" у перших керівників банку "Михайлівський", які підозрюються в розкраданні 1,5 млрд грн і доведенні банку до банкрутства. 

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ