У санаторії "Орлятко" медики прив’язували і обливали водою дитину – батько



Фото facebook

У санаторії "Орлятко", що розташований у місті Ворзель на Київщині, медперсонал прив’язував до стільця і обливав водою 8-річну гіперактивну дитину.

Про це у facebook повідомив батько дівчинки Андрій Наливайко.

Подія сталася 11 серпня. Батько усе бачив на власні очі і навіть зробив кілька фото.  

"Діти відпочивають у Ворзелі. Санаторій "Орлятко". Психоневрологічний. У старшої Гіперактивність. Сьогодні в 11:08 мені подзвонила молодша донька: "Тато, приїзди терміново! Щось із Катею!" був там за півгодини", - написав Наливайко.

Батько знайшов дитину у їдальні. Вона була прив’язана до стільця, побита і мокра від того, що її обливали водою.  

"Зайшовши в їдальню, я ... я тільки одне намагався – не повбивати всіх присутніх. Дитина прив’язана до стула, обличчя розцарапане, руки в синцях, мокра (її обливали водою). Я відв’язав дитину і повіз її додому. Не знаю що робити", - написав Наливайко.

Він додав, що коли він шукав доньку, то йому перешкоджав персонал.

"У понеділок ввечері чергова сестра пообіцяла її задушити, якщо вона не перестане плакати (це в присутності і зі слів її подружок). Годі казати про вибачення. Так, в дитини є особливості. Так, з нею складно. Але!!! Я спілкувався з начмедом, завідуючою, лікарем-психіатром щодо лінії поведінки в разі проблем. І що?... А на що ще здатні ці "у мєня за спіной стажа больше чем вам лєт"?", - обурився батько дитини.

Він додав, що вдома намагався поспілкуватись з начмедом, але її місті не було, згодом керівник закладу передзвонила сама.

"Телефонувала начмед. Вибачалася. Каже, що збирає з персоналу пояснювальні. І що такі міри були прийняті, щоб дитина не зашкодила собі. Типу це перший випадок за весь її термін перебування на посаді", - написав Наливайко.

Він також додав, що їздив з дитиною до "Охматдиту", де зафіксували побої.

"Дзвонили з Ірпінського РУВС. Запросили написати заяву. Будемо писати", - підсумував Наливайко.

Наразі у санаторії лишилась молодша донька чоловіка.  

У Департаменті охорони здоров’я КМДА, у чиєму підпорядкуванні знаходиться санаторій, пообіцяли розібратися.

"Так, це наш санаторій. Про цю історію уже відомо. Розбираємося. Там не все так однозначно. Але це ганебно", - сказала "Українській правді. Київ"  телефоном керівник департаменту Тетяна Донченко.

Інші представники департаменту попросили час на те, щоб розібратися у ситуації, і обіцяли надати коментарі згодом.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ