ГПУ перевіряє, як родичі бориспільського прокурора отримали понад 5 га землі і 6 квартир



Микола Ульмер. Фото borinfo.com.ua

Генпрокуратура перевіряє, як члени родини Бориспільського міжрайонного прокурора Миколи Ульмера упродовж останніх років заволоділи понад 20 об’єктами нерухомості.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на ухвали Печерського райсуду Києва.

Відзначається, що упродовж 2013-2016 років члени родини Бориспільського міжрайонного прокурора отримали у власність у Києві та в Бориспільському районі понад 20 об’єктів нерухомості. Серед них більше 5 га землі, 6 житлових квартир та 4 паркомісця.

26 липня суд задовольнив клопотання слідчого ГПУ і надав йому доступ до документів, що перебувають у володінні відповідних сільрад. Зокрема, щодо ділянок 0,16 га і 0,5 га у селі Вишеньки, щодо ділянки 0,2 га у селі Чубинське та щодо ділянки 0,13 га у селі Іванків.

Слідчі ГПУ перевіряють обставини безоплатного набуття цих ділянок у власність членами родини 31-річного прокурора Ульмера.

14 червня суд надав слідчому доступ до договорів куплі-продажу ще трьох ділянок загальною площею 0,25 га у селі Вишеньки та трьох квартир – у Києві на вулиці Антоновича, 131 (ЖК "Парк-хол "Горький"), у Борисполі та в селі Чубинське.

Відзначається, що Генпрокуратура проводить розслідування за підозрою у незаконному збагаченні прокурора Ульмера та його родини.

"Наші гроші" нагадують, що в кінці минулого року стало відомо, що тесть та теща Ульмера Станіслав та Валентина Жираткови за останні три роки оформили у власність більше 10 земельних ділянок загальною площею 5,22 га у Бориспільському районі і купили три квартири.

До працевлаштування зятя на керівні посади в бориспільській прокуратурі подружжя Жираткових володіло лише однією квартирою площею 41 кв м в м. Костянтинівка Донецької області.

Дочка Жираткових – дружина Ульмера – працювала прокурором у Генпрокуратурі, станом на кінець 2015 року проходила люстрацію.

У 2012-2016 роках Микола Ульмер був Бориспільським міжрайонним прокурором. Зараз він є заступником прокурора Бориспільської місцевої прокуратури.

У декларації за 2014 рік Микола Ульмер вказав, що ні він, ні його дружина не мають жодного нерухомого майна. Ульмер за 2014 рік заробив 104 тисячі гривень, його дружина – 168 тисяч гривень. Також дружина Ульмера мала на рахунках у банках 254 тисячі гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ