Киян кличуть на захист Жукового острова від Іванющенка



Фото tsn.ua

Вранці 9 серпня під Вищим Господарським судом відбудеться акція протесту проти захоплення заповідного Жукового острова.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у Національному екологічному центрі України.

"Вирішується, можливо остаточно, доля десятків гектарів Жукового острова! Прийди 9 серпня вранці під Вищий Господарський Суд України Києва та захисти заповідну частинку України – Жуків острів!", - закликають екологи.

Відзначається, що 9 серпня на 10:00 у Вищому госпсуді призначене судове засідання в справі щодо долі заповідної землі ландшафтного заказника "Жуків Острів". На ньому буде розглядатись касаційна скарга обслуговуючого кооперативу житлового кооперативу "Котміст".

"Смотрящий" Януковича Юрій Іванющенко вибудував на Жуковому острові палац, який охрестили "Межигір'ям-2. Фото everyday.in.ua

За словами активістів, "Котміст" створили лише задля того, щоб незаконно і безкоштовно за часів отримати у приватну власність десятки гектарів земель природно-заповідного фонду заказника "Жуків острів" і передати її певним особам. 

"Згодом ці землі були відчужені різним корумпованим чиновникам, політикам та структурам, що пов'язані з потужним організованим бандитським угрупуванням Іванющенка", - наголошують екологи. 

Засідання відбудеться за адресою: вулиця Копиленка 6, зал судових засідань № 202.

Як відомо, ландшафтний заказник "Острів Жуків" був створений у 1999 році у Голосіївському районі Києва, в заплаві Дніпра. Фактично, заказник поглинає всю збережену частину природного масиву "Конча-Заспа", який в минулому був першим в Радянській Україні природним заповідником.

Київрада у серпні 2007 року скоротила площу заказника з 1794 га до 196 га.  На думку природо охоронців, це рішення було прийняте з грубими порушеннями законодавства.

Рішення Київради було оскаржене в суді у грудні 2007 року, однак судовий процес триває досі.

У 2008 році Апеляційний господарський суд Києва скасував рішення Київради від 22 серпня 2007 року про створення ландшафтного заказника місцевого значення "Жуків острів" за апеляцією прокуратури Києва.

При цьому Вищий господарський суд залишив у силі рішення Госпсуду Києва від червня 2008 року, яким створення заказника "Жуків острів" було визнано законним.

19 травня 2009 року Верховний Суд направив на повторний судовий розгляд справу про законність рішення Київради про створення заказника "Жуків острів", яким територію заказника було скорочено з 1 тисячі 794,6 га до 196 га.

У липні 2010 року на Жуковому острові почалося будівництво. 

За останні кілька років будроботи на острові кілька разів зупинялись. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ