Мер Бучі зібрав сесію, щоб виділити 1 га земля для організації Киви - ЗМІ



Фото з facebook Бучанської міськради

1 серпня депутати міста Буча зібралися на позачергову сесію ради. На цій сесії виділили 1 га землі під забудову "Всеукраїнському союзу ветеранів АТО".

Однак, як пише "Громада Приірпіння", про сесію депутатів повідомили по обіді того ж дня, хоча за законом проекти рішень мають бути оприлюднені за 20 робочих днів до сесії. До того ж, покликали не всіх.

Порядку денного та проектів рішень, як того вимагає регламент, депутатам не надали.

"Телефоном секретар ради Олексюк мені повідомив, що будуть бюджетні питання, питання оздоровлення дітей та виділення землі АТОвцям", – розповів Олекскандр Таможній, який на сесію не пішов, бо, за його словами, мав спланований день.

Не повідомили про сесію взагалі депутатам від "Свободи".

Зокрема, депутат-"свободівець" та учасник АТО Олександр Животовський дізнався про сесію з повідомлень у соцмережі.

Голова фракції "Свобода" в раді Іван Окоєв стверджує, що останнім часом це стало звичною практикою в раді – не повідомляти їх про сесії.  

"Складається таке враження, що після обшуків у Бучанській міській раді разом з документами вилучили і контакти депутатів-свободівців. Уже про другу позачергову сесію дізнаюсь із соціальних мереж. Якщо позачергова сесія 21 липня була покликана захисти міського голову, правда, не зрозуміло від кого, і тут на нашу підтримку ніхто і не сподівався, то позачергова сесія 1 серпня, здавалося, стосувалася низки важливих питань, якби не одне "цікаве" питання: виділення одного гектара землі нікому невідомій у Бучі атошній організації. Невже всі бучанські воїни забезпечені земельними ділянками? ", – розповів Окоєв.

Він додав, що фракція "Свободи" вимагатиме публічного пояснення від посадових осіб міської ради стосовно відсутності інформування про проведення позачергових сесій.

Сесію проводив особисто міський голова Анатолій Федорук. Саме він наполягав на тому, що потрібно виділити земельну ділянку "Всеукраїнському союзу ветеранів АТО".

18 депутатів (з 34) підтримали дозвіл "Всеукраїнському союзу ветеранів АТО" укласти з забудовником договір суперфіції під багатоквартирну забудову нібито для воїнів АТО на площі 1 га по вулиці Івана Кожедуба.

 

Відзначається, що одним із засновників "Всеукраїнського союзу ветеранів АТО" є Ілля Кива, який цього літа балотувався в нардепи на Херсонщині. А сама спілка зареєстрована у місті Миколаєві.   

Як відомо, Киву звільнили з посади начальника департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції 19 травня 2016 року.

Він балотувався на довиборах до Верховної Ради самовисуненням по округу №183 у Херсоні.

4 липня кандидат Кива заявив, що на нього вчинено замах – що його машину обстріляли невідомі і кинули гранату, яка вибухнула. На сайті МВС були оприлюднені фото обстріляної авто – це автомобіль марки "ВАЗ".

До рішення балотуватися Кива повідомляв, що написав заяву про взяття його на службу до Нацгвардії, але його не прийняли.

Заступником керівника штабу "Всеукраїнського союзу ветеранів АТО є Армен Согомонян.

В соцмережі про себе він пише, що працює радником міністра МВС Арсена Авакова.

Як відомо, 21 липня в будинку міського голови Бучі Анатолія Федорука та його кума Володимира Карплюка правоохоронці провели обшуки. Міських голів підозрюють у перевищенні службових повноважень під час розпорядження землею загальною площею 890 га.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ