Київ припинив приймати львівське сміття



Фото eircenter.com


З 1 серпня Київ припинив приймати сміття зі Львова через планові ремонтні роботи на сміттєспалювальному заводі "Енергія".

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

За словами директора КП "Київкомунсервіс" Євгенія Русіна, наразі завод не приймає ні львівського, ні київського сміття.

"Відходи, які раніше направлялися з Києва на завод "Енергія" тепер направлятимуться на полігон № 5. Як правило, ремонтні роботи відбуваються упродовж серпня", - сказав він.

За словами Русіна, цього року заплановано ремонт бункеру ТПВ, де передбачено замінити близько 10 тонн металевих конструкцій, ремонт труби димових газів, дренажної системи бункера, а також ремонт електрофільтрів.

Він додав, що з 19 червня до 31 липня до Києва зі Львова привезли трохи більше 6,5 тисячі тонн сміття. Загалом же за червень і липень завод "Енергія" спалив трохи більше 42 тисяч тонн відходів.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв запевнив, що жодних фінансових затрат з бюджету Києва на утилізацію львівського сміття не було.

Міські чиновники закликали столичних жителів сортувати відходи, щоб переробляти їх і зменшити навантаження на полігон у Підгірцях.

Як відомо, 30 травня на найбільшому сміттєзвалищі Львівської області сталася пожежа, а потім обвал, внаслідок чого загинули троє рятувальників.

Київ зголосився надати тимчасову допомогу у розв’язанні проблеми зі сміттям у Львові. Зокрема, домовились про вивезення до Києва 35% львівського сміття. Приймали відходи упродовж 6 тижнів.

Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що це не позначиться на екології столиці.  Хоча столичні жителі, що мешкають поблизу сміттєспалювального заводу, кажуть, що сморід від заводу став сильнішим.

Згідно з домовленостями між містами, львівське сміття мали возити у столицю до 1 серпня.

2 липня у Київській області розгорівся скандал через львівське сміття – відходи звозили не лише на завод "Енергія" у Києві, але на і на завалища у Києво-Святошинському районі. 

Згодом місцева влада вирішила припинити діяльність сміттєвого полігону у селі Тарасівка. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ