Велосипедисти розповіли, що врятує Київ від смогу



Фото Радіо "Свобода"

Від смогу і заторів Київ врятує позбавлення від автомобільної залежності.

Про це заявили в Асоціації велосипедистів Києва

За словами координатора роботи АВК по Києву, радниці мера з питань розвитку велоінфраструктури Ксенії Семенової, забруднення повітря смогом від автомобільних вихлопів є не проблемою, а наслідком.

"Насправді проблемою є завелика кількість авто на вулицях Києва. Її вирішення очевидне: замість того, щоб фінансувати нові автомобільні розв’язки, які збільшують кількість авто, для Києва набагато вигідніше розвивати громадський і велосипедний транспорт", - сказала вона.

Семенова наголосила, що інвестиції в це виправдані, бо рятують жителів Києва від забруднення повітря і заторів.

"До того ж, це значно дешевше: будівництво всієї якісної велоінфраструктури міста коштуватиме до 1 мільярда гривень, тобто менше, ніж дві Поштові площі", - пояснила радник мера.

Асоціація велосипедистів Києва відзначає, що велосипедистів стає більше, велоінфраструктура в Києві поволі розвивається.

"Але погана новина полягає в тому, що точкові заходи не допоможуть Києву, якщо місто не змінить транспортні пріоритети", - наголосили в АВК.

В Асоціації наголосили, що наразі у Києві розробляють "Концепцію розвитку велосипедного транспорту", яка міститиме схему веломаршрутів, заходи з популяризації велотранспорту та рекомендації з проектування велоінфраструктури.

Як відомо, наприкінці липня у Києві через метеорологічні умови спостерігалося зростання забруднення атмосфери, яке перевищує гранично допустимі концентрації по оксиду вуглецю, діоксину азоту й формальдегіду.

Зокрема, станом на 29 липня у столиці були перевищені гранично допустимі концентрації по оксиду вуглецю в 1-2 рази, по діоксину азоту в 2- 5 разів, по формальдегіду в 2-4 рази.

Станом на 1 серпня, за даними ДСНС, ситуація у Києві з забрудненням повітря покращилася у зв’язку з посиленням швидкості вітру та незначним послабленням спеки.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ