За допомогою жителів затримали 2 крадіїв, а ще вгамували викрадача авто


1 серпня на Подолі затримати чоловіка, який обкрадав автомобілі, його взято під варту.

Раніше судимий 31-річний уродженець Київської області вночі розбив скло дверцят автомобіля "Мерседес-Віто" та викрав магнітолу, інформує поліція Києва.

Потім зловмисник підійшов до іншого автомобіля і теж його пошкодив.

 

У той момент підозрілого чоловіка, який сидів у машині з розбитим склом, побачили перехожі. Небайдужі кияни затримали зловмисника та не відпускали його до приїзду працівників поліції, котрі по прибуттю вилучили викрадені речі.

За даним фактом слідчим відділом Подільського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці перевіряють зловмисника на причетність до скоєння інших аналогічний злочинів на території столиці.

Також на Оболоні в понеділок затримали грабіжника, який вихопив із рук 16-річної дівчини мобільний телефон, проїжджаючи повз неї на велосипеді.

Декілька перехожих чоловіків одразу ж побігли за зловмисником і наздогнали його, а потім зателефонували до поліції.

Під час поверхневого огляду поліцейські виявили у зловмисника викрадений телефон. Мобільний гаджет правоохоронці повернули юній власниці.

 

За даним фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 186 (Грабіж) ККУ. 30-річному чоловіку, який раніше проблем із законом не мав, повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Він очікує на рішення суду під домашнім арештом.

Крім того, того ж дня святошинські правоохоронці затримали 31-річного чоловіка, який після розпивання пляшки горілки зі знайомим сів у чужий "Мерседес", припаркований на вулиці, аби докупити алкоголь

"У магазині молодик придбав півлітрову пляшку і біля виходу одразу її випив, а далі на чужому автомобілі продовжив шукати пригоди за межами столиці. Саме в цей час правоохоронці Святошинського управління поліції столиці розіслали орієнтування на вкрадений автомобіль", – сказано у повідомленні поліції.

Першим зупинив автомобіль патруль поліції Київської області, про що повідомив ініціаторам розшуку. На місце виїхали правоохоронці Святошинського УП, які задокументували правопорушення та доставили затриманого до управління столиці.

Слідчі Святошинського управління поліції столиці порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ.

Транспортний засіб пошкоджень не зазнав, тому власник автомобіля погодився на мирову угоду, яка передбачена Кримінально-процесуальним кодексом України.

Також до підозрюваного застосували норму ст. 75 КПК, тому йому загрожує 3 роки обмеження волі з іспитовим терміном 2 роки. Якщо він не вчинить іншого правопорушення протягом двох років, то до тюрми не потрапить, повідомив начальник Святошинського управління поліції Володимир Ткаченко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ