Влада каже, що повітря в Києві стало чистішим


Ситуація у Києві з забрудненням повітря покращилася у зв’язку з посиленням швидкості вітру та незначним послабленням спеки.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС і це помітно візуально.

"1 серпня найбільші значення забруднення діоксидом азоту досягли 0,7-0,8 максимально-разових гранично-допустимих концентрацій  (дані за першу половину дня) по вул. Стражеска, Попудренка, Скларенка, Бесарабської та Московської площ, Оболонського проспекту", – йдеться у повідомленні ДСНС.

Забруднення оксидом вуглецю досягло 1,0 максимально-разових ГДК лише на Бесарабській площі. Перевищення гранично-допустимих концентрацій формальдегіду не зафіксовано на цей час.

Як відомо, наприкінці липня у Києві через метеорологічні умови спостерігалося зростання забруднення атмосфери, яке перевищує гранично допустимі концентрації по оксиду вуглецю, діоксину азоту й формальдегіду.

Зокрема, станом на 29 липня у столиці були перевищені гранично допустимі концентрації по оксиду вуглецю в 1-2 рази, по діоксину азоту в 2- 5 разів, по формальдегіду в 2-4 рази.

"Укрінформ" навіть підготував інфографіку про викиди шкідливих речовин у Києві, що спостерігаються останнім часом.

За даними агенції, гранично допустимі норми діоксиду азоту перевищують норму в 4-5 разів, а формальдегіду - у 3-4 рази.

 

У липні 2012 року було зафіксовано перевищення діоксиду азоту – у 3,3 рази, а формальдегіду – у 6 разів, а в наступні роки спостерігалась подібна картина з мінімальними відмінностями. Тобто, така ситуація спостерігається кожного року, приблизно в один і той самий період – в липні-серпні.

Діоксид азоту є газом червоно-бурого кольору з характерним гострим запахом, формальдегід – це безбарвний, легкозаймистий газ, якому властивий особливий гострий запах.

Люди можуть відчувати певне роздратування дихальних шляхів, перебуваючи у безпосередній близькості від джерел інтенсивного викиду – скупчення автотранспорту, великі промислові об’єкти.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ