Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/579b41ef6338d/
Українська правда
Київ

Кличко вимагає від уряду пояснити, як формується тариф на газ

29.07.2016  14:45


Мер Києва Віталій Кличко просить Кабінет міністрів пояснити принцип формування ціни на газ для населення.

Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу NewsOne, інформує прес-служба Київської міської держадміністрації. .

За його словами, кияни і мешканці інших міст мають отримати чітку інформацію про це.

"Уряд має пояснити, як формується ціна на газ. Адже встановлено, що 80% тарифу на теплову енергію – це вартість природного газу", – сказав Кличко.

"Тому за моїм дорученням підготовлене звернення до уряду, аби ми отримали чітку відповідь: як сьогодні формується ціна на газ, яка частка газу власного видобутку і яку ціну ми платимо за імпортований газ? Тільки володіючи цією інформацією, можна реально впливати на тарифи", – заявив міський голова столиці.

Кличко зазначив, що у разі зростання тарифів на енергоносії, є загроза катастрофічного рівня несплати населенням за послуги.

"Вже зараз у столиці накопичився борг мешканців у розмірі 1 млрд гривень за послуги ЖКГ. Все це може призвести до колапсу у комунальній сфері", – заявив він.

"Тому уряд повинен не називати владу на місцях популістами, а відреагувати на рішення вже кількох місцевих рад щодо запровадження мораторію на підвищення тарифів. І переглянути тарифну політику, бо люди не зможуть сплачувати за такими тарифами" – наголосив мер Києва.

Кличко також зазначив, що міська влада, зокрема, проводить комплекс заходів, аби зменшити ціну в платіжках киян взимку.

"Ми встановлюємо теплові лічильники у будинках Києва, які на 30-40% знизять вартість у платіжках киян. Однак, уряд має також реагувати на наші звернення щодо непідняття тарифів на енергоносії", – заявив Кличко.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.