Кличко розповів, як столична влада бореться зі смогом


Комунальні служби столиці продовжують боротися зі смогом, поливаючи вулиці.

Про заходи, яких вживає столична влада, зважаючи на погодні умови, розповів на засіданні Київради у четвер мер Києва Віталій Кличко, інформує прес-служба КМДА.

"Наголошую і главам районів, і усім службам щодо заходів в нинішніх погодних умовах, коли над містом вже кілька днів висить смог. У Києві через погодні умови та високий рівень забрудненості атмосферного повітря обмежено в'їзд для вантажного транспорту", – сказав Кличко.

За його словами, "Київавтодор" та комунальні служби районів забезпечують щоденний полив автодоріг, прибудинкових територій і зелених зон.

"Це потрібно робити і надалі та інформувати людей про всі заходи", – відзначив Кличко.

Як повідомлялося, вранці 25 липня центр та лівий берег столиці затягло смогом. При цьому запаху гару не було.

У Державній службі з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів пояснюють смог у Києві високою температурою разом з відсутністю опадів і вітру, що спричинило накопичення шкідливих домішок в приземному шарі атмосфери.

Водночас синоптики зазначали, що явище, яке спостерігається в Києві слід називати не "смог", а імла.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, 28 липня рівень забруднення діоксидом азоту в столиці досяг 2-5 середньодобових гранично-допустимих концентрацій, формальдегідом 2-4 ГДК.

За прогнозом Гідрометцентру несприятливі метеорологічні умови (спекотний характер погоди, слабкий вітер у приземному шарі) залишатимуться в Києві до 29 липня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ