Хресна хода УПЦ МП завершилася без ексцесів


Хресна хода Української православної церкви Московського патріархату завершилася в Києві.

Як повідомляють "Українські новини", приблизно о 15:40 останні учасники ходи прийшли із Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

Через велику кількість вірян, що взяли участь у хресній ході, їм довелося розташуватися не тільки на території лаври, але й на сусідній площі й у парку Слави.

Порушень громадського порядку під час заходу зафіксовано не було.

Одночасно кільком учасникам ходи стало зле через спекотну погоду й вони звернулися до лікарів швидкої допомоги. 3 осіб було госпіталізовано.

Зі слів прес-секретаря департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації Вишневської, усіх постраждалих було госпіталізовано через загострення хронічних захворювань, пов'язаних із серцево-судинними проблемами й підвищеним артеріальним тиском.

Представник УПЦ МП владика Антоній заявив про участь понад 80 тисяч вірян у хресній ході. Приблизна кількість учасників ходи, за оцінками журналістів, склала приблизно 20 тисяч осіб.

Водночас раніше в поліції озвучували цифри від 8 до 10 тисяч осіб.

Представники Нацгвардії зазначали, що молебен та хресна хода минулась загалом без ексцесів, декілька спроб провокацій було припинено завчасно.

Зокрема нацгвардійці затримали чотирьох осіб з добровольчого батальйону "Січ".

Українська православна церква Київського патріархату 28 липня планує свою хресну ходу.

В УПЦ КП поки заявили, що не бачать необхідності в посиленні заходів безпеки під час ходи.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ