Made in Ukraine: перші партії чаю Lipton, Brooke Bond та "Бесіда" вже на прилавках ®

27.07.2016  11:40 __ PROMOTED

Купуючи в магазинах улюблений чай, ми не завжди звертаємо увагу на місце виробництва, особливо якщо приходимо за ним вже не вперше. Але, можливо, хтось роздивлявся, де виготовлені упаковки всесвітньо відомих марок гарячого напою, які сьогодні стоять на полицях наших магазинів: Lipton, Brooke Bond та "Бесіда"? Так, саме в Україні.

Продукція українського виробництва якісна і може складати гідну конкуренцію міжнародним виробникам. Один зі світових лідерів із виробництва повсякденних товарів – концерн Unilever, працюючи з українським ринком вже 23 роки, не має у цьому жодних сумнівів. Для Unilever Україна є одним зі стратегічних ринків збуту в Східній Європі, тому концерн зацікавлений у капітальних інвестиціях.

Співпраця українського ринку та Unilever почалася 1 травня 1993 року, і вже за 5 років внаслідок стрімкого розвитку бізнесу було зареєстровано ТОВ "Юнілевер Україна", в якому зараз працює близько 200 співробітників.

Наступним цілком логічним кроком у зміцненні співпраці стало втілення наймасштабнішого інвестиційного проекту Unilever в Україні – будівництва власної чайної фабрики в Гостомелі, неподалік від Києва. Робота над ним почалася в середині минулого року, і для реалізації цього проекту знадобилися 9 місяців посиленої праці, 8,3 млн євро інвестицій і допомога Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

Окрім безумовної взаємовигоди для компанії Unilever та української економіки, завдяки запуску фабрики створено 100 нових робочих місць, у тому числі 20 високотехнологічних. Враховуючи екологічні вимоги ведення бізнесу, виробництво, побудоване з урахуванням міжнародних норм Unilever, працює за принципом "нуль на захоронення" (Zero Waste to Landfill), відправляючи 100% безпечних відходів на переробку або повторне використання в інших індустріях.

Перші партії чаю, виготовлені в Україні за міжнародними стандартами, вже стоять на полицях як магазинів великих торгових мереж, так і маленьких крамничок. Вміст пакетиків нового виробництва – це сертифікована чайна сировина, вирощена на плантаціях Кенії, Шрі-Ланки, Індії, Аргентини, Індонезії та В’єтнаму.

Особисте чайне виробництво під Києвом є знаковим етапом розвитку компанії в Україні, адже воно значно спрощує систему поставок, зменшує залежність від імпорту, а в майбутньому може стати однією зі складових українського експорту, посиливши таким чином його потенціал.

Тож якщо фестиваль "У пошуках made in Ukraine" для вас як світло у кінці тунелю, а продукцію з інших країн ви принципово не споживаєте, то тепер разом із маковими пиріжками можете сміливо насолоджуватися улюбленим гарячим, терпким чаєм, адже виготовлений він у нас, в Україні. Навіщо купувати іноземні аналоги, якщо найсмачніше – українське?

powered by lun.ua