Через спеку в столиці обмежили рух вантажівок


На вулично-дорожній мережі Києва з 10:00 до 22:00 вводиться обмеження руху для великовагових транспортних засобів загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь понад 7 тонн.

Про відповідне рішення інформує у вівторок комунальна корпорація "Київавтодор".

Так, за прогнозом Українського гідрометцентру 26 липня у столиці температура повітря сягне +28-30 ºС, а вдень 27 та 28 липня очікується 29-31 градус тепла. Удень 29 липня, за прогнозами синоптиків, стовпчик термометра підніметься до +31-33 ºС.

"Київавтодор" просить усіх перевізників враховувати зазначену інформацію.

Як повідомлялося, вранці 25 липня центр та лівий берег столиці затягло смогом.

У Державній службі з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів пояснюють смог у Києві високою температурою разом з відсутністю опадів і вітру, що спричинило накопичення шкідливих домішок в приземному шарі атмосфери.

У зв’язку з цим для зменшення накопичення шкідливих речовин у повітрі та впливу на здоров'я населення Головне управління Держпродспоживслужби в Києві рекомендувало столичній владі, якщо є така змога, обмежити рух автотранспорту на центральних вулицях міста, особливо вантажного.

Покращити ситуацію, як стверджують фахівці, можна за допомогою щоденного поливу автошляхів, прибудинкових територій і зелених зон біля будинків у ранкові і вечерні години.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ