Кількість звернень до "швидкої" зросла – лікарі не пов'язують це зі смогом


Кількість звернень до "швидкої" у Києві в понеділок побільшало, але лікарі не пов'язують це зі смогом, який останні два дні спостерігається над столицею.

Про це в коментарі "Укрінформу" сказав директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва Анатолій Вершигора.

"У нас з понеділка завжди більше викликів (порівняно з іншими днями). Була звичайна кількість. Пов'язати це зі смогом ми не можемо", – сказав Вершигора.

"Єдине, на що звернули увагу лікарі служби "Поради по телефону", збільшилася кількість звернень з приводу підвищення артеріального тиску, а чи це пов'язано зі смогом, чи з іншим, ми сказати не можемо. Ми не проводимо таких досліджень", – додав лікар.

За його словами, відносно більша кількість звернень до "швидкої" по понеділках пов'язана з тим, що кияни повертаються з дач, також до столиці у понеділок приїжджає велика кількість людей з інших населених пунктів. У деяких з них можуть загостритися хронічні хвороби.

Так, станом на 25 липня, за даними Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва, до швидкої допомоги з різних причин звернулися 5373 людини.

Як повідомлялося, вранці 25 липня центр та лівий берег столиці затягло смогом. При цьому запаху гару не було.

У Державній службі з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів пояснюють смог у Києві високою температурою разом з відсутністю опадів і вітру, що спричинило накопичення шкідливих домішок в приземному шарі атмосфери.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ