Київ призупинив реконструкцію сходів на Пейзажці



Фото kyiv1.org

Київська адміністрація призупинила реконструкцію сходів, що веде від Пейзажної алеї до вулиці Воздвиженської, до одержання археологічного висновку за виявленими під нею давніми кам'яними сходами.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на заступника голови КМДА Олександра Спасибка.

"Коли почали проводити роботи, виявили, що під ґрунтом перебувають старі сходи, XVI століття, і ми зараз запросили археологів для їхнього дослідження. Можливо, після висновку археологів ми ухвалимо рішення щодо відновлення цих старих сходів", - сказав Спасибко.

Він зазначив, що під час проведення робіт в історичній частині міста можна виявити археологічні знахідки, тому територія повинна бути досліджена фахівцями.

Зокрема, під час проведення капремонту сходів виявили конструкції кам'яних сходів, які перебували під товщею насипного ґрунту.

Тому КМДА направила звернення до Мінкультури та інституту археології Нацакадемії наук для здійснення археологічного нагляду за виконанням земляних робіт.

Попередньо заплановано зняти шари ґрунту й вивчити знайдені кам'яні сходи.

Надалі, після завершення відновлюваних робіт, цьому об'єкту може бути привласнений статус історичної пам’ятки.

Як відомо, у березні столична влада обіцяла, що сходи Старокиївської гори від Пейзажної алеї до урочища Гончарі-Кожум’яки реконструюють до липня.

Всередині травня час ремонту сходів столичні будівельники відкопали частину палацу князя Володимира періоду Київської Русі. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ