У ГПУ розказали, що шукали в радах Ірпеня та Бучі



Метою обшуків в Бучанській та Ірпінській міських радах було вилучення не коштовностей та грошей, а документів, які вказують на вчинення злочинів.

Про це повідомляє сайт ГПУ.

"У ході обшуків вилучено значну кількість документів, які свідчать про вчинення службових злочинів посадовими особами зазначених міських рад, внаслідок чого державі заподіяно багатомільйонні збитки", - йдеться в повідомленні.   

У Федорука шукали не гроші, а документи. Фото ГПУ



Відзначається, що вилучені в рамках цих заходів цінності та кошти, які належать голові Бучанської міської ради, будуть належним чином зафіксовані та задокументовані в протоколі обшуку. Потім нададуть оцінку законності їх походження.

Наразі тривають слідчі дії.

Як відомо, Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні про розкрадання державних земель мерами Бучі Ірпеня.  

Їм загрожує від 6 років ув’язнення, а якщо їм інкримінують статтю про перевищення службових повноважень, то строк покарання може сягнути до 12 років.

Голови цих міськрад, як заявляє ГПУ, незаконно відчужили у держави 890 га земель лісогосподарського призначення, в результаті чого держава втратила сотні мільйонів гривень.

Зокрема, розслідується незаконне надання у власність 14 га землі із шляхом передачі на 141 підставну особу, а потім першому заступнику голови Верховної Ради (на той час) Ігорю Калетнику.

Також розслідується факт незаконного вилучення 65 га земель, які перебували у постійному користуванні Національного аграрного університету.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ