На Героїв Дніпра розпочали будівництво торгового центру. ФОТО



У "колі" на виході з метро "Героїв Дніпра", де нещодавно прибрали незаконні МАФи, розпочали будівництво торгово-розважального центру.

Про це повідомляє facebook-спільнота "Оболонь".

"На Героїв Дніпра продовжується "закріплення ґрунтів" новим торговельним центром", - йдеться в повідомленні.

Як видно з фото місцевих мешканців, станом на ранок 21 липня на місці працює два автокрани, територія всередині кола оточена будівельним парканом.

Фото з facebook  

Біля виходу з метро змонтовані металеві кріплення для накриття, щоб убезпечити пасажирів підземки під час робіт.

Фото з facebook   

Як відомо, дана земельна ділянка передана в оренду приватній фірмі "ударівця" Валерія Іщенка "Єлікон ЛТД".

Фото з facebook

Ця компанія планує побудувати на Оболоні ще й багаторівневний паркінг. Розпорядження про те, що "Єлікон ЛТД" став переможцем інвестиційного конкурсу на зведення паркінгу, у столичній мерії підписали на початку 2015 року.

За даними видання "Наші гроші", фірма "Єлікон ЛТД" була заснована ще у 1996 році. У 2006 році одним з власників цієї контори став тесть нинішнього мера Чернігова Владислав Атрошенко, який у 2012-2014 роках був "регіоналом".

У 2015 році фірма була прописана за адресою вулиця Декабристів, 2-а. Там само були прописано й низка фірм народного депутата від БПП Валерія Іщенка. Останній свого часу входив до фракції "УДАР" в Київраді.

За даними видання, сім’я Іщенка через фірму "Український будівельний холдинг" контролює майже 15% підземних переходів Києва, у яких ведеться торгівля. У тому числі фірма щонайменше з 2012 орендує підземні переходи на перехресті Героїв Дніпра і Оболонського проспекту.

Наразі в Єдиному реєстрі юридичних осіб вказано, що фірмою "Єлікон ЛТД" керує Юлія Біленька. Вона ж згадується і серед засновників фірми.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ