Мер Ірпеня втік із країни – нардеп



Фото з facebook Карплюка

Мер міста Ірпінь Київської області Володимир Карплюк залишив межі України, у мера міста Буча на Київщині проходять обшуки у справі про розкрадання 900 га лісу.

Про це у facebook повідомив народний депутат Володимир Ар’єв. 

"З 6 ранку Генпрокуратура проводить обшук у сумнозвісного мера Бучі Анатолія Федорука у справі схематозного викрадення 900 гектарів лісу в Київській області. Його подільник, ще сумнозвісний мер Ірпеня Володимир Карплюк – той який захоплював владу у Коцюбинському та організовував побиття активістів – залишив країну", – написав він.

Як відомо, 16 червня Прокуратура Київщини проводила обшук в Ірпінській міській раді у зв’язку з земельними махінаціями. 

Після цього Карплюк заявив, що замовником обшуку в міськраді 16 червня є колишній заступник мера Києва Леоніда Черновецького Олександр Луцький. 

У декларації за 2013 рік Карплюк задекларував аж 67 квартир загальною площею понад 7 тисяч квадратних метрів, які він придбав у 2013 році і заплатив за них майже 21 мільйон. 

"Радіо Свобода" повідомляло про те, що міський голова Карплюк міг ухилятися від сплати податків під час продажу квартир, мінімалізуючи вартість квартири в офіційних документах.

Згодом декларація Карплюка суттєво схудла – у 2014 році в ній значилось 23 квартири, а у 2015 було вказано лише 14 квартир, три будинки і менше 4 мільйонів гривень доходу.

За словами місцевих активістів, найбільшу частку свого капіталу Карплюк сколотив на забудовах на дорогій землі поблизу столиці.

Його кум – екс-"регіонал" Анатолій Федорук – міський голова Бучі. Їхні дружини значаться як керівники ТОВ "Будрегіонінвесту". Це товариство і веде масштабне будівництво в регіоні.

У Карплюка є ділянки навіть в роздерибаненому Біличанському лісі, які він обгородив парканом і збирався зводити чергові висотки. Але спротив активістів та іміджеві ризики на чергових виборах змусили забудовника зняти паркан.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ