Київенерго каже, що його рахунки все ще заблоковані



Фото kievvlast.com.ua

ПАТ "Київенерго" заявляє, що його рахунки все ще залишаються заблокованими Виконавчою службою України через борги перед НАК "Нафтогаз".

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відзначається, що для того, щоб рахунки "Київенерго" та ще понад сотні теплокомуненерго були розблоковані, повинен набути чинності закон про реструктуризацію заборгованості підприємств ТКЕ, прийнятий Верховною Радою 7 липня.

"Далі Кабінет Міністрів повинен встановити порядок ведення Реєстру підприємств. Потім Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства проведе процедуру включення підприємств до Реєстру. Включення підприємств до реєстру і буде підставою для розблокування рахунків ТКЕ", - пояснили у "Київенерго".

У компанії додали, що постачальники обладнання та матеріалів у зв'язку з прийняттям закону про реструктуризацію боргів ТКЕ почали частково надавати необхідні матеріали. Це дозволило продовжити підготовку до опалювального сезону.

"У той же час через відсутність деяких матеріалів виконання низки аварійних та інших робіт довелося відтермінувати", - пояснили у компанії.

"Київенерго" закликала мешканців столиці з розумінням поставитися до тимчасових перебоїв з гарячою водою.

Як відомо, на початку червня рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго, у тому числі і "Київенерго", були заблоковані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до "Київенерго"). 

8 червня "Київенерго" заявило, що за 2 тижні буде змушене зупинити роботи з ліквідації пошкоджень, підготовки до опалювального сезону у зв’язку з арештом її рахунків.  

15 червня у компанії повідомили, що Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 мільйонів гривень.

ПАТ "Київенерго" припускала відключення гарячого водопостачання у Києві з 27 червня через арешт Виконавчою службою рахунків компанії.

16 червня мер Києва Віталій Кличко звернувся до президента Петра Порошенка з проханням допомогти вирішити проблему блокування рахунків "Київенерго", щоб не зірвати підготовку до опалювального сезону.

30 червня "Київенерго" зупинило планові роботи з підготовки до опалювального сезону 2016/2017.

8 липня компанія згорнула гідравлічні випробування та ремонт тепломереж.

12 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що рахунки "Київенерго" та ще 103 енергокомпаній в інших областях України розблоковані, тож комунальники змогли відновити ремонтні роботи.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ