У столичній лікарні знайшли занедбану однорічну сирітку



Тут і далі скриншоти з відео 5 каналу

Столичні волонтери у київській лікарні №2 знайшли маленьку сироту у дуже занедбаному стані – 1,2-річна дівчинка не стоїть, не сидить і навіть не може ковтати, а її тіло вкрите кривавими ранами.

Про це повідомляє 5 канал.

Медики до дівчинки Світлани навідуються лише коли роблять маніпуляції. Решту часу дитина перебуває сама у палаті, зачиненій на ключ. 

"Вся шия була кривава з сукровицею. Вже покрита кіркою. Інтимні місця дитини теж були червоні, запалені. Зі здутим синього кольору животом. Зверху шкіра була рожева, а всередині вона була синього кольору. Мені надали рецепт на антибіотики, що потрібні дитині. Її стан став покращуватися", - розповіла волонтер Олександра Телятникова.

Нігті занедбаного немовляти виросли майже на сантиметр.

Світлана народилася недоношеною і з багатьма вадами розвитку, зокрема центральної нервової системи. Батьки від немовляти відмовилися.

Після народження у маленької виявили гідроцефалію – надмірну кількість рідини у черепі.

Пацієнтку прооперували, встановили шунт. Однак, коли восени до підопічної навідалися волонтери, то знайшли дівчинку у жахливому стані. Шунт поламався, і в голову потрапила надмірна кількість рідини, яка деформувала череп.

У середині червня цього року Світланку знову госпіталізували до лікарні №2. За півмісяця маленьку пацієнтку навістили волонтери. І знову дитину виявили занедбаною.

Хто і як відповість за недбальство, наразі невідомо.

"Звільнити можна, але кого на їхнє місце поставиш?", - сказала заступник головного лікаря Лариса Воронюк.

 Світлані 1,2 роки. Майже все своє життя вона провела у лікарні. На руки дівчинку не беруть, а на ніч замикають саму. 

За її словами, лікарні бракує 1,5 сотні медичних сестер. У відділенні, де лежить Світланка, є ще 40 діток, а на зміні працює лише одна медсестра і одна санітарка.

Тому маленьку пацієнтку просто зачиняють на ключ. За словами лікарів, закривають від допитливих мам, чиї діти лежать у відділенні.

Заступник начальника управління з організації медичної допомоги Департаменту охорони здоров’я КМДА Олена Шевченко, яка приїхала до лікарні з перевіркою, пообіцяла провести внутрішнє розслідування.

За її словами, для вирішення проблеми необхідно у Києві запровадити паліативну допомогу для дітей. Саме такого догляду і потребує Світланка.

Чергова перевірка медзакладу запланована на 19 липня. Цього разі до лікарні навідається  уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ