Київрада затвердила детальні плани територій у 4 районах



Фото horoshiyblog.livejournal.com

Київрада затвердила детальні плани територій у Шевченківському, Голосіївському, Оболонському та Дніпровському районах.

Відповідні рішення були прийняті на засіданні 14 липня, повідомляє прес-служба міськради.

Зокрема, ухвалено ДПТ на вулиці Академіка Туполєва, 12 у Шевченківському районі, в межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирської, Московського проспекту (нині – проспекту Степана Бандери), Набережно-Рибальської та залізничної колії в Оболонському районі, та в межах проспекту Возз’єднання, залізниці, Броварського проспекту та Русанівського каналу у Дніпровському районі.

За документом, у Шевченківському районі на території мікрорайону №3 житлового району "Нивки" передбачена комплексна житлова та громадська забудова. А також будівництво 2 дитсадків, наземного та підземного паркінгу та багатофункціонального торговельного центру і спорткомплексу.

В Оболонському районі планується будівництво двох житлових комплексів з об’єктами повсякденного обслуговування, дитсадка з початковою школою, очисних споруд дощової каналізації, пожежного депо та електропідстанції "Петрівка".

Також в рамках ДПТ тут заплановано прибирання території біля затоки Вовкувата, з влаштуванням вело-доріжок.

У Дніпровському районі ДПТ охоплює територію 116,5 га. Тут заплановано будівництво нового житла (5 трилисників та 4 секційних житлових будинки).

По вулиці Раскової передбачається будівництво спортивно-оздоровчого центру з басейном, кафе, тренажерними та ігровими залами, масажними кабінетами та іншими громадськими приміщеннями.

На території, яка зараз належить ВАТ "Галактон", пропонується будівництво ще одного дитячого навчального закладу на 280 місць.

На етап від 3 до 7 років передбачається завершити реконструкцію школи №128, аби забезпечити до 1000 учнівських місць.

Також пропонується здійснити реконструкцію школи №125 з добудовою, загальною ємністю 990 місць.  

На прохання мешканців району проектом передбачено збереження існуючих ГБК "Русанівський-1" та "Русанівський-2".

Проектом планується будівництво надземних багатоповерхових паркінгів.

Також передбачено розвиток пересадкового транспортного вузла в північній частині району проектування з організацією пішохідних зв'язків між станцією метро "Лівобережна" та суміщеною критою платформою залізниці і швидкісного трамваю.

Наголошується, що кожен з зазначених ДПТ передбачає озеленення та забезпечення житлово-громадських забудов необхідним інженерним обладнанням.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ