Київрада віддала 2,6 га тенісній академії Кононенка, прибравши згадку про реконструкцію ДЮСШ



Фото Радіо Свобода

Київради передала в оренду ТОВ "Міжнародна тенісна академія", що належить нардепу Ігорю Кононенку, земельну ділянку на вулиці Міській, 9 у Пущі-Водиці "для експлуатації та обслуговування будівель та споруд спортивно-оздоровчого комплексу".

За відповідне рішення 14 липня проголосував 71 депутат, повідомляє "Радіо Свобода".

Видання наголошує, що з договору оренди остаточно прибрали згадку про зобов’язання побудувати там дитячо-юнацьку спортивну школу, під яку від початку місто передавало землю структурам Кононенка у 2014 році.

Згідно з новим рішенням, термін оренди – 25 років, площа землі 2,6 гектара, розмір орендної плати – 3% від вартості ділянки (приблизно 963 тисячі гривень на рік).

Фракція партії "Свобода" у Київраді наполягала на збільшенні орендної плати до 12% і зменшення терміну оренди із 25 років до 10 років, однак ці поправки не були підтримані.

Відзначається, що раніше програма "Схеми" повідомляла, що у грудні 2014 року Київрада своїм рішенням надала в оренду на 25 років цю ж земельну ділянку у Пущі-Водиці на вулиці Міській, 9 у Києві заводу "Ленінська кузня", засновниками якого є інвестиційні фонди Петра Порошенка й Ігоря Кононенка.

Відповідно до рішення, "Ленінська кузня" мала реконструювати піонерський табір "Юнга" у дитячу юнацьку спортивну школу "Міжнародна тенісна академія".

Однак у 2015 році "Міжнародна тенісна академія" розпочала роботу, але не як дитяча юнацька спортивна школа, у якій не передбачена плата за тренування, а як приватний спортивний заклад із платними послугами.

Нове рішення Київради від 14 липня змінило орендаря – з "Ленінської кузні" на "Міжнародну тенісну академію" та мету оренди – із реконструкції табору в ДЮСШ на "обслуговування будівель та споруд спортивно-оздоровчого комплексу".

Сам Кононенко заявляв, що у цьому рішенні юридичної підміни немає.

"Це перша позиція. Друга позиція – дійсно, є положення, ще совкове, Радянського союзу, щодо статусу ДЮСШ. Таке ж положення є щодо статусу шкіл. Виконати його, ні одне, ні друге, ні третє майже неможливо. Більш того, прошу підтримати цей проект. Бо це діти, це спорт і це молодість", - сказав він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ