Сина Черновецького заарештували без права внесення застави



Фото elpuntavui.cat

Суддя суду першої інстанції номер 21 міста Барселони обрав сину екс-мера Києва Леоніда Черновецького - Степану - запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це з посиланням іспанське видання Diari de Girona повідомляє Укрінформ.

"Арештованим представлені обвинувачення у відмиванні щонайменше 10-ти мільйонів євро. Щодо восьмого затриманого, що також був переданий суду – громадянина Іспанії, - суддя вилучив його закордонний паспорт та заборонив покидати країну", - йдеться у повідомленні.

Відтак запобіжний захід Черновецькому та ще шести особам - утримання під вартою без можливості внесення застави.

Трьох з одинацяти затриманих поліція відпустила, але залучить їх до справи у якості свідків.

Ще одне місцеве видання El Periódico зазначає, що кошти, які мали в обороті затримані, були "не з відмивання капіталів, а від продажу одного українського банку їх власності". Про це виданню повідомила сторона захисту деяких із затриманих.

Раніше іспанські ЗМІ повідомляли, що в Барселоні в результаті спецоперації місцевих правоохоронців за підозрою у відмиванні грошей затримано 11 осіб, серед них – син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степан.

Сам Черновецький заявив, що іспанські правоохоронці не затримували його сина, він знаходиться у себе вдома і відповідає поліції на питання, пов'язані з іншою людиною. Також він зажадав від іспанських ЗМІ, які повідомили про затримання сина, спростування, пригрозивши їм мільйонним позовом.

14 липня ЗМІ опублікували фотографії затримання Степана Черновецького, на яких поліція веде його в наручниках.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ