На Теремках захопили землю, відведену під садок, – активісти



Фото з facebook

У Голосіївському районі Києва відбувся протиправний самозахват земельної ділянки на вулиці Вільямса 10, відведеної для будівництва державного дитячого садочку.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили місцеві активісти.

"Ми маємо аргументовані підстави вважати, що це зробила компанія-забудовник "Ліко-Холдинг", власником якої є колишній регіонал Ігор Лисов, будівництво якого межує з діяльною під садок", - повідомили місцеві жителі.

За словами активіста Олесі, землю передали у комунальну власність міста, а будівництво садочка передбачено Програмою економічного й соціального розвитку Києва на 2016 рік.

"Однак, посеред білого дня, в період з 1-10 липня 2016 року, представники компанії "Ліко-Холдинг" при використанні суміжної земельної ділянки, що орендується для будівництва житлового комплексу, самовільно й протиправно зайняли значну частину ділянки, що їм не належить на праві власності чи користування, огородивши її парканом для влаштування автомобільної стоянки", - наголосила Олеся.

 Фото надане активістами

Наразі активісти мікрорайону Теремки-2 направили звернення до голови КМДА Віталія Кличка, Прокуратури Києва, Голосіївського управління поліції з проханням вжити всіх необхідних заходів для встановлення справедливості.

 Вранці 14 липня на землі майбутнього садка встановили паркан. Фото надане активістами

Водночас Ігор Лисов запевнив "Українську правду. Київ", що ніякої землі не захоплював і жодного стосунку до автостоянки не має.

"Це все неправда. Ніяку ділянку ми не займали. До стоянки наша компанія ніякого стосунку не має. Більше того, я сам 6 років добиваюся будівництва дитсадка. А про стоянку – це питання до районної і міської влади", - сказав Лисов.

Заступник мера Києва Ганна Стростенко відзначила, що є відповідне розпорядження КМДА про зведення дитсадка, і на зазначеній ділянці буде саме дитсадок.

"Ну це маячня якась. До мене також звертались активісти. Сьогодні вранці ми направили туди перевірку. Може, там і розбили автостоянку, але я сумніваюся, що то на місці, де має бути садок. Щодо будівництва садка є відповідне розпорядження, тому там буде дитсадок", - сказала "Українській правді. Київ" Старостенко.   

"Я запевняю – міська влада не допустить самозахоплення земельної ділянки. Хочу заспокоїти мешканців Теремків – як і планувалося, на Академіка Вільямса, 10 ми збудуємо дошкільний навчальний заклад", – наголосила Старостенко.

 

Вона додала, що замовником будівництва ДНЗ, відповідно до розпорядження КМДА, визначено КП "Спецжитлофонд".

Підприємству доручено отримати вихідні дані на проектування об’єкта, визначити генеральну проектну та підрядну будівельну організації, забезпечити оформлення права користування земельною ділянкою тощо.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ