Рахунки "Київенерго" розблокували



Фото replyua.net.ua

Рахунки "Київенерго" та ще 103 енергокомпаній в інших областях України розблоковані, тож комунальники змогли відновити ремонтні роботи.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт КМДА.

"Рахунки 104 енергокомпаній в багатьох областях України, у тому числі й "Київенерго", були заблоковані. Це обмежувало можливість проводити підготовку до зими. Але рахунки уже розблокували, і ми встигнемо вчасно підготуватися до опалювального сезону", - підкреслив мер.

Як відомо, на початку червня рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго, у тому числі і "Київенерго", були заблоковані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до "Київенерго"). 

8 червня "Київенерго" заявило, що за 2 тижні буде змушене зупинити роботи з ліквідації пошкоджень, підготовки до опалювального сезону у зв’язку з арештом її рахунків.  

15 червня у компанії повідомили, що Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 мільйонів гривень.

ПАТ "Київенерго" припускала відключення гарячого водопостачання у Києві з 27 червня через арешт Виконавчою службою рахунків компанії.

16 червня мер Києва Віталій Кличко звернувся до президента Петра Порошенка з проханням допомогти вирішити проблему блокування рахунків "Київенерго", щоб не зірвати підготовку до опалювального сезону.

30 червня "Київенерго" зупинило планові роботи з підготовки до опалювального сезону 2016/2017.

8 липня компанія згорнула гідравлічні випробування та ремонт тепломереж.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ