Біля центрального РАГСу зводять житлові висотки без документів



Фото "Сегодня"

Біля Центрального РАГСу, що на проспекті Перемоги, 11, активно відновилися будівельні роботи, які веде "Київміськбуд".

Як пише "Сегодня", до майданчика поруч з палацом одружень пригнали багато техніки, екскаваторів, підйомних кранів, а на майданчику працюють десятки будівельників.

Роботи на скандальному майданчику розпочалися у березні. Тоді "Київміськбуд" розпочав забивати палі і рити котлован, який перетворився на озеро, оскільки техніка пошкодила підземні комунікації.

Роботи велися без проекту, їх назвали підготовчими.

Але "Київміськбуд" не має проекту майбутньої споруди і зараз.

"На цій земельній ділянці проводяться підготовчі роботи. Збільшення кількості будтехніки, яке могло бути відмічено на майданчику, пов'язане з роботами по випробуванню пробних паль. Станом на зараз, затвердженим варіантом проекту забудови даної земділянки ми не володіємо", – повідомили у компанії.

 Фото "Сегодня"

Водночас, як розповіла депутат Київради Ольга Балицька, побудувати тут планують житлові гіганти-хмарочоси. За це будівництво ще 31 березня проголосувала більшість депутатів.

"Йшлося про зміну цільового призначення цієї земділянки (1,66 га) для будівництва висотних житлових будинків", – сказала Балицька.

Відповідно до прийнятого на сесії рішенням, власник ділянки отримав право на будівництво, експлуатацію та обслуговування громадського, торговельно-офісного, житлового, готельного комплексу з підземним та наземним паркінгами на перетині вулиці Борщагівської і Повітрофлотського проспекту.

Згідно з розробленим проектом по забудові цієї території, який був схвалений у 2007 році, біля РАГСу за 5 років мали звести вежі-близнюки у 53 поверхи кожна готельно-офісного комплексу з житловими номерами, ресторанами, магазинами, фітнес-центрами, конференц-залами і кімнатами для переговорів.

Також проект передбачав 4-поверховий паркінг більш ніж на 1,5 тисячі машин.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ