Новий забудовник судиться за землі університету Шевченка у Голосієві



Фото neo.investhelp.com.ua

ТОВ "Аркада-Будівництво" вимагає у ПрАТ "Побутрембуд" звільнити земельну ділянку 28,4 га проспект Академіка Глушкова, 6 у Києві.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на рішення Господарського суду Києва від 2 червня.

Відзначається, що у 2001 році університет Шевченка отримав держакт на право постійного користування 92,28 га землі на вулиці Академіка Глушкова, 6.

У 2003 році університет, ЗАТ "Інтернафтогазбуд" і ЗАТ "Побутрембуд" уклали договір щодо проектування та будівництва комплексу житлових будинків за цією адресою на 28,4 га.

У 2009 році суд визнав недійсними інвестдоговір і рішення Київради про передачу 28,4 в оренду університету під забудову.

Після того, у 2009 році університет Шевченка уклав договір про спільну діяльність із ЗАТ "Побутрембуд" із включенням до нього умов, що університет отримує 20% загальної площі квартир і що земля перебуває в постійному користуванні університету.

За договором, перша черга комплексу мала бути здана в експлуатацію у 2006-2011 роках, друга – упродовж 2010-2013 років, а третя – протягом 2007-2013 років.

У 2012 році суд розірвав договір про спільну діяльність, оскільки "Побутрембуд" не дотрималась строків здачі в експлуатацію першої черги комплексу та суттєво порушила строки будівництва другої та третьої черг.

У січні 2014 році університет доручив функції замовника будівництва на проспекті Глушкова, 6 ТОВ "Аркада-Будівництво".

Тож фірма подала позов до суду про визнання недійсним договору університету і "Побутрембуд".

Претензії "Аркада-Будівництво" стосувалися перерозподілу площ збудованого об’єкта.

Однак суд зазначив, що договором від січня 2014 року університет делегував фірмі "Аркада-Будівництво" частину функцій замовника. Тож перерозподіл площ, збудованих до укладення договору, на користь "Аркада-Будівництво" не передбачається.

Щодо вимог до ПрАТ "Побутрембуд" звільнити будмайданчик від майна і обладнання, то суд припинив провадження в цій частині.

Відзначається, що у 2015 році позов подавав університет, який стверджував, що "Побутрембуд" не пускає його і фірму "Аркада-Будівництво" на будмайданчик.

Суд зобов’язав "Побутрембуд" звільнити земельні ділянки від свого майна і не чинити перешкод університету і забудовнику у доступі до них.

Власником 100% акцій "Побутрембуду" є Володимир Максимов.

Засновниками компанії "Аркада-Будівництво" є ТОВ "Бориспіль-Інвест-Перспективи", ТОВ "Будеволюція", ТОВ "Будівництво та інвестування", ТОВ "Будпроектконсалтінг", ТОВ "Вектор успіху 2012", ТОВ "Гарант-Будівництво", ТОВ "Іпотечна компанія "Аркада-Фонд", ТОВ "Клінінг Інкорпорейтед", ТОВ "Корпорація розвитку Київської області", ТОВ "Послуги конгенерації", ТОВ "Фірма "Парм".

Серед опосередкованих співвласників цих фірм є особи, які опосередковано є мінори тарними акціонерами банку "Аркада". Зокрема це Єрмаченко, Наталія Іщенко, Ростислав Моргайло і Євгеній Плуговий та ін.

Банк "Аркада" контролює Костянтин Паливода з часткою 69%.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ