Київрада планує зобов’язати комунальників ремонтувати дороги уночі. Уточнено



Фото newsera.ru

Київрада прийняла рішення про проведення робіт з ремонту доріг  у нічний час.

За таке рішення на засіданні 7 липня проголосували 68 депутатів, повідомляє прес-служба міськради.

Документ передбачає, що на мостах через Дніпро, магістральних дорогах і вулицях, ремонтні роботи повинні проходити в робочі дні з 24:00 до 6:30, а у вихідні дні – цілодобово. Також вказано, що обов'язково треба попереджати про роботи киян.

Водночас, як пояснив радник мера Дмитро Білоцерковець, насправді депутати просто прийняли до розгляду петицію про нічні ремонти доріг.

"Цим рішенням вони проголосували, що Київрада буде годувати проект рішення про ремонт доріг у нічний час. Тепер треба спершу підготувати проект цього рішення, далі фінансисти і "Київавтодор" мають внести правки. Ми повинні пам’ятати, що нічна робота оплачується дорожче. Отже, треба буде підняти фонд заробітної плати мінімум на 20%. Тоді проект має пройти всі комісії, і тільки потім буде винесений на голосування у сесійну залу", - сказав він.

Білоцерковець прогнозує, що з урахуванням процедури підготовки проекту рішення, винести його на голосування зможуть лише у наступному році.

"Те, чи ремонтуватимуть у нас дороги вночі, залежатиме від того, чи готові депутати виділити додаткові кошти з бюджету на оплату нічної праці", - підсумував радник мера.  

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ