Київенерго зупинило гідравлічні випробування



Фото Київенерго

ПАТ "Київенерго" згорнуло гідравлічні випробування та ремонт тепломереж, а також призупиняє щоденне інформування киян про стан забезпечення гарячою водою.

Про це повідомляє прес-служба у facebook.

"Через арешт рахунків "Київенерго" згорнуло планові ремонтні кампанії в тепловому господарстві, в тому числі гідравлічні випробування та заміну застарілих ділянок мереж", - йдеться в повідомленні.

Крім того, відзначається, що внаслідок вичерпання аварійного запасу технічного обладнання й палива, "Київенерго" змушене переглянути внутрішні регламенти по термінам виконання аварійно-відновлювальних робіт, за винятком ліквідації аварій на тепломережах, що забезпечують лікарні та дитячі заклади.

У компанії нагадали, що в червні зупинили закупівлю матеріалів та обладнання для реконструкцій, ремонтів тепло- й електромереж, встановлення будинкових лічильників тепла.

Як відомо, наразі рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго, у тому числіі "Київенерго", заблоковані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до "Київенерго"). 

4 червня "Київенерго" заявила, що робить усе можливе для відновлення стабільної роботи й безперебійного надання послуг киянам, у зв’язку з арештом її рахунків через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України". 

Однак 8 червня вийшла нова заява - про те, що ПАТ "Київенерго" за 2 тижні буде змушене зупинити роботи з ліквідації пошкоджень, підготовки до опалювального сезону у зв’язку з арештом її рахунків.  

15 червня у компанії повідомили, що Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 мільйонів гривень.

ПАТ "Київенерго" припускала відключення гарячого водопостачання у Києві з 27 червня через арешт Виконавчою службою рахунків компанії.

16 червня мер Києва Віталій Кличко звернувся до президента Петра Порошенка з проханням допомогти вирішити проблему блокування рахунків "Київенерго", щоб не зірвати підготовку до опалювального сезону.

1 липня "Київенерго" заявило, що зупинило планові роботи з підготовки до опалювального сезону 2016/2017 з 30 червня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ