У Коцюбинського знову самопроголошена голова Главацька. Прикривають аферу?



Юлія Главацька. Фото kievvlast.com.ua

В.о. голови селища Коцюбинське 7 липня стала секретар селищної ради Юлія Главацька.

Про це на сайті "Громади Приірпіння" пише екс-голова селища Ольга Матюшина, яку поновили на посаді за рішенням суду.

Але 7 липня ухвалу про поновлення Матюшиної на посаді скасував суддя Ірпінського суду Дмитро Чернов.

Він посилався на рішення Верховоного Суду України про скасування постанови ВРУ щодо розпуску депутатів селищної ради і призначення нових вибрів.

"Ухвалу скасували близько обіду. Під вечір Главацька була вже в реєстрі як в.о. селищного голови Коцюбинського", - написала Матюшина.

Вона додала, що їй самій знадобилося 6 днів, щоб після ухвали суду її нарешті відновили в реєстрі як голову.

За словами Матюшиної, усе це (і скасування ухвали по Матюшиній, і швидку занесення в реєстр Главацької – ред.) робиться, щоб приховати аферу на 4 мільйони гривень під час реконструкції каналізації, якої насправді не було.

"8 липня мало відбутися розриття ґрунту на вулиці Бакала у Коцюбинському. Цього ми добивалися у судовому порядку, щоб довести: "реконструкції" на 4 мільйони каналізації, якої не існує на балансі в селища, – не було", - пише Матюшина.

Вона нагадала, що депутати оголосили їй недовіру у квітні якраз напередодні суду стосовно справи по "реконструкції" каналізації.

"У документах фігурує підпис не лише Садовського, а й екс-реіоналки Наталії Семко. І комусь треба відповісти перед законом за те, що з бюджету намагалися вимити і вимивають майже 4 мільйони гривень (десь 60 % бюджету). Тобто справа вже не в мільйонах, а у відповідальності", - наголосила Матюшина.

"Система захищає своїх і чинить супротив змінам, які намагаються з 2009 року в Коцюбинському провести активісти та журналісти. Зміни будуть неминучі, як і вибори депутатів Коцюбинської селищної ради. Влада має оздоровитися", - наголосила Матюшина. 

Як відомо, з 8 на 9 квітня депутати партії "Нові обличчя" захопили будівлю селищної ради в Коцюбинському, висловивши недовіру селищній голові Ользі Матюшиній.

Представник цієї партії пояснював, що рада не працює вже півроку, а Матюшина ігнорує ініціативи депутатів "Нових облич", які складають більшість у раді, й поводиться скандально.

10 квітня в Коцюбинському відбулося народне віче, на якому люди зібрали 400 підписів до комітету Верховної Ради з питань місцевого самоврядування з вимогою розпустити селищну раду.

14 квітня Верховна Рада припинила повноваження депутатів Коцюбинської сільради. 

Вибори мали відбутися 17 липня. 

Наприкінці червня громадські активісти попросили демократичні сили не перешкоджати їм на позачергових виборах до Коцюбинської селищної ради.

4 липня Верховний суд підтвердив рішення Вищого адмінсуду, який скасував постанову Верховної ради про розпуск Коцюбинської селищної ради та призначення там виборів.

Понад 50% мешканців селища Коцюбинське підтримують проведення перевиборів депутатів селищної ради. Близько 30 % проти цього.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ