Мешканці Коцюбинського підтримують перевибори – соцопитування



Фото kotsubynske.com.ua

Понад 50% мешканців селища Коцюбинське підтримують проведення перевиборів депутатів селищної ради. Близько 30 % проти перевиборів.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на соцопитування ЦСІ "Софія".

53,5% не підтримують усунення з посади голови Ольги Матюшиної і вважають його нелегітимним у тій чи іншій мірі.

Підтримують у тій чи іншій мірі усунення Матюшиною менше 25 %. При чому однозначно підтримують лише 10,7 %. 

10 квітня на віче жителів Коцюбинського Ольгу Матюшину визнали законним головою селища. Рішення віче у в тій чи іншій мірі підтримує 48,5 %. Не підтримують 27,2 %. Решта не визначилися з відповіддю.

Крім того, більшість опитаних – 61,4 % в тій чи іншій мірі негативно оцінює рішення депутатів селищної ради Коцюбинського про створення з містом Ірпенем єдиної територіальної громади.

Більшість опитаних (61,3%) вважає, що коли депутати селищної ради голосували за створення єдиної з Ірпенем громади, то вони відстоювали інтереси іншої зацікавленої сторони.

Тільки 25% респондентів підтримують, що депутати керувалися інтересами мешканців селища.

77 % вважають, що треба проводити належним чином громадські слухання. Лише 10 % вважають такі слухання недоречними.

Також соціологи цікавилися тим, які проблеми хвилюють мешканців селища. Як виявилося проблема політичного конфлікту посідає 3 місце після стану доріг та знищення зелених зон у Приірпінні.

Опитування тривало з 15 по 19 червня. Опитані 608 респондентів. Метод проведення інтерв’ю ("обличчя до обличчя") за місцем проживання. Вік опитаних старше 18 років за основними критеріями соціально-демографічних ознак  (стать, вік). Статистична похибка складає 3,7 %.

Як відомо, у селищі Коцюбинське призначені позачергові вибори на 17 липня й виборчий процес триває.

З 8 на 9 квітня депутати партії "Нові обличчя" захопили будівлю селищної ради в Коцюбинському, висловивши недовіру селищній голові Ользі Матюшиній.

Представник цієї партії пояснював, що рада не працює вже півроку, а Матюшина ігнорує ініціативи депутатів "Нових облич", які складають більшість у раді, й поводиться скандально.

10 квітня в Коцюбинському відбулося народне віче, на якому люди зібрали 400 підписів до комітету Верховної Ради з питань місцевого самоврядування з вимогою розпустити селищну раду.

Наприкінці червня громадські активісти попросили демократичні сили не перешкоджати їм на позачергових виборах до Коцюбинської селищної ради.

4 липня Верховний суд підтвердив рішення Вищого адмінсуду, який скасував постанову Верховної ради про розпуск Коцюбинської селищної ради та призначення там виборів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ