У Києві очікується буревій: мешканців просять не відчиняти вікна



Фото з facebook КАРС

Гідрометцентр оголосив штормове попереджання по Києву: увечері 6 липня у місті  очікуються гроза та шквали вітру 15-20 м/с.

Про це у facebook повідомляє КАРС "Київська служба порятунку".

Під час сильного вітру мешканцям рекомендують: відійти від дерев, що ростуть окремо; застебнути одяг, із підручних засобів зробити пояс, щоб уникнути "парусності" одягу, укритися в будь-яких будівлях.

Якщо людина в лісі, то їй слід стати під дерева, що ростуть близько одне до одного (виняток – сосновий ліс, оскільки із сосен часто падають гілки й можливе травмування), у полі слід лягти обличчям униз.

"Під час сильного вітру НЕ можна: стояти біля вітрин, рекламних щитів, палаток із тканини; перебувати поряд із трансформаторами, опорами мереж електропередач; бігти додому, якщо він далеко; відчиняти вікна; виходити на балкон", - нагадали у службі порятунку.

Удома під час грози варто вимкнути електроприлади, відключити телевізор від антени, зачинити всі вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері.

На природі під час грози слід спуститися в низину, відійти від поодиноко стоячих дерев, стовпів, вишок, а також подалі від водойм.

На відкритій місцевості варто сховатися у ямку (рів), а групі людей слід розташуватися поодинці, зняти із себе металеві речі та покласти окремо від себе.

"Якщо є гумові або поліетиленові речі, то ними можна вкритися (підкласти під себе)", - наголосили у службі порятунку.


 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ